BTG kijkt terug op succesvol event Enterprise Connectivity

BTG kan terugzien op een succesvol event rond het thema ‘Enterprise Mobility’, afgelopen dinsdag op het ss Rotterdam. Zo’n 150 BTG-leden werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond mobiliteit, smart cities, security, data en nog veel meer.

“We zijn zeer tevreden over de opkomst én over de inhoud van de lezingen’, stelt voorzitter Eric Reij. “De onderwerpen sloten goed aan bij de visie en speerpunten van BTG voor de komende jaren, die tijdens de bijeenkomst door directeur Petra Claessen van BTG zijn gepresenteerd. Er was veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen rondom het topic smart cities. Zo kwamen sprekers aan het woord over de rol van regenwater in de stad, het tracken van fietsen en de rol van data. Duidelijk was dat data, connectiviteit en beveiliging, kortom ICT, in al die facetten een belangrijke rol spelen.
Maar ook andere aspecten kwamen uitgebreid aan bod. Gasunie ging in op de rol van slim werken en hoe je dat binnen een corporate organisatie voor elkaar krijgt. Was er aandacht voor de vraag hoe operators om moeten gaan met gestolen mobieljtes. BTG heeft hiervoor samen met onder meer PortingXS het platform Mobiel Misbruik ontwikkeld. Verder aandacht voor de rol van young professionals binnen organisaties, een interessante lezing over cybersecurity en het gemak waarmee nog veel netwerken en systemen gehackt kunnen worden. En er was ruimte voor diverse workshops over circulaire economie, wireless mobility en IoT. In een van de workshops konden de deelnemers zelf mobieltjes uit elkaar schroeven. De absolute uitsmijter was het ontroerende levensverhaal van Joseph Oubelkas, die als ICT-er ten onrechte voor een aantal jaren in een Marokaanse gevangenis terecht kwam. Het verhaal hoe hij zich daar, ondersteund door de brieven van zijn moeder, doorheen sloeg, ontroerde de zaal. “We hebben erg positieve reacties gehad van de bezoekers”, stelt Petra Claessen tot slot. “We kijken alweer uit naar de volgende events, waaronder onze Nieuwsjaarsbijeenkomst op woensdag 23 januari in Den Haag.”
Een uitgebreid (foto)verslag van het event volgt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.