OPPO claimt eerste 5G-verbinding

Smartphonemerk OPPO heeft op Sina Weibo (een van de populairste socialmediaplatforms in China) een demo gezet waarbij een smartphone verbinding maakt met een 5G-netwerk. OPPO loopt voorop bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van 5G. De verwachting is dat de eerste echte 5G mobieltjes volgend jaar op de markt komen.

In het bericht op Weibo legt Brain uitgebreid uit hoe OPPO in het laboratorium voor communicatieprotocollen een verbinding tot stand bracht tussen een R15-smartphoneterminal en het 5G-netwerk. De verbinding zou tot stand zijn gebracht op een nog niet in de handel verkrijgbare 5G-smartphone die ontwikkeld is op basis van de OPPO R15. Dit aangepaste toestel beschikt over volledig geïntegreerde 5G-onderdelen, inclusief moederbord, RF, RFFE en een antenne. Tijdens de verbinding verscheen het '5G'-logo in de rechter bovenhoek van het scherm.

OPPO is een belangrijke bijdrager aan de 5G-standaard en speelt daarnaast een belangrijke rol bij de promotie van 5G-productontwikkeling en commercialisering.

Onlangs kondigde OPPO op de Qualcomm China Technology and Cooperation Summit 2018 in Peking aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Qualcomm Technologies. Door middel van het '5G-pilotprogramma' willen beide partners samen technologische innovaties binnen het 5G-netwerk onderzoeken. Het onderzoeksinstituut van OPPO vergroot de mogelijkheden voor technologische innovaties en onderzoek aanzienlijk. Dit bevordert het vooronderzoek naar kerntechnologie op basis van de behoeften van de gebruiker en maakt het zelfs mogelijk om een technische kwalificatie op te stellen voor toekomstige concurrentie.

In 2015 startte OPPO met het 5G-project en breidde het onderzoek en de ontwikkeling van 5G daarna gestaag uit. OPPO leverde een bijdrage aan de bevriezing van de internationale 5G-standaard, nam het voortouw bij de ontwikkeling van mobiele telefoons met 5G en onderzocht daarnaast wat de mogelijkheden van 5G zijn. Ook richtte OPPO zich op 5G-toepassingen, zoals 3D-beelden en ambient intelligence (omringende intelligentie). In mei 2018 kondigde OPPO aan dat ze 's werelds eerste 5G-videogesprek gevoerd hadden met behulp van 3D gestructureerde lichttechnologie. Dit vond plaats op het onderzoeksinstituut van OPPO waar een 3D-camera werd geïntegreerd in een mobiele telefoon van OPPO om 3D-portretinformatie te verzamelen. Het nieuwe prototype van de ether-interfaceterminal van Qualcomm werd gebruikt om het 3D-portret op het ontvangende display te reconstrueren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.