Whitepaper KPN: alles wat je over IoT moet weten

Internet of Things, it’s all over the place, maar waar moet je als organisatie beginnen? Om daarbij te helpen, heeft KPN een informatieve whitepaper geschreven. Bijzonder is dat KPN hierin ook haar eigen ervaringen deelt. Een aanrader voor wie met IoT aan de slag wil.

Wat is de laatste stand van zaken op het gebied van IoT?
Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het opzetten van een IoT-project? En welke lessen hebben wij zelf geleerd? Allemaal vragen waar organisaties die aan de slag willen met een IoT-project wat aan hebben.

Het IoT blijft gestaag groeien. 8,4 miljard apparaten zouden eind 2017 verbonden zijn met het IoT, zo voorspelde Gartner begin 2017. Dit is een stijging van 31 procent ten opzichte van de 6,4 miljard apparaten die het IoT eind 2016 telde. Eind 2018 moest de teller op 11,2 miljard staan.
De grootschalige adoptie van het IoT laat echter nog even op zich wachten en de voorspelde groei gaan we niet halen. Dat komt met name door de vele obstakels bij het uitrollen van IoT projecten. Zo is er nauwelijks kant-en-klare hardware beschikbaar en zijn tailormade oplossingen vaak complex en kostbaar.
KPN omschrijft in de whitepaper IoT dan ook als een leerproces: “Ook wij bij KPN zijn verschillende uitdagingen tegengekomen. Bijvoorbeeld tijdens de uitrol van ons LoRa-netwerk dat in 2016 is gelanceerd. Zo leverde de beperkte beschikbaarheid van netwerkhardware en de noodzaak om gateways te vervangen ons vertragingen op. Voor het LoRa-netwerken waren robuustere gateways noodzakelijk. Door deze uitdagingen heeft het langer geduurd dan verwacht om ons LoRa-netwerk volwassen te maken.
De whitepaper bevat tal van voorbeelden en tips om een geslaagd IoT uit te rollen.

De whitepaper downloaden kan hier 

 

Bijeenkomst

Op 22 november organiseert KPN in Rotterdam een bruisende IoT Academy. Deelnemen is kosteloos. Onder andere Carolien Nijhuis, Director IoT KPN, zal die middag spreken, naast andere specialisten. U wordt snel bijgepraat over de laatste technologische ontwikkelingen, interessante use cases, Verder zijn er interactieve deepdives over onder meer. Data, Connectiviteit, de IoT-Businesscase, Security en Hardware.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.