Brighthack succesvol: data en technologie onmisbaar bij uitdagingen van de toekomst

Een digitaal polsbandje om wachttijden bij de Eerste Hulp te verkorten. Een platform om de betrouwbaarheid van Europese zakenpartners “real time” te controleren. Een “korps opsporing portret systeem” voor de politie op basis van gamificatie.
Zomaar wat uitkomsten van de driedaagse BrightHack, de grootste hackaton van de Euregio afgelopen weekend op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

270 deelnemers, vooral afkomstig van universiteiten, hogescholen en het mbo uit Nederland, België, Duitsland en Italië, bogen zich 48 uur lang over vraagstukken op het gebied van veiligheid, onderwijs, gezondheid/zorg en internationale handel. De challenges waren afkomstig van opdrachtgevers zoals de Nationale Politie, Provincie Limburg, het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap, Zuyderland, Accenture en de KVK. Om de ideale mix van creativiteit en realiteit te vinden, konden de deelnemers gebruik maken van echte datasets.

Bruikbaar
Deze organisaties kunnen nu verder aan de slag met de oplossingen, ideeën en suggesties die de BrightHack heeft opgeleverd. De opdrachtgevers toonden zich zondagmiddag bij de prijsuitreiking uiterst tevreden over de bruikbaarheid van de ideeën die de BrightHack op veel gebieden heeft opgeleverd. De komende tijd gaan de organisaties aan de slag om die oplossingen en ideeën concreet te maken, samen met de teams die deelgenomen hebben.

 

Krachtenbundeling voor talent
De hackathon is een initiatief van de KVK en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met Young Creators. De Nationale Politie, Provincie Limburg, Zuyderland en KVK zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen. De deelnemers werden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van grote partijen zoals Accenture, Conclusion, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de track sponsors. Naast experimenteren en het opdoen van ervaring, waren er mooie prijzen te winnen. De eerste prijs voor elk van de 4 tracks was een opdracht ter waarde van € 12.500,- en een coaching workshop ter waarde van € 1.000,-. Ook waren er tweede en derde prijzen te winnen, met cash prijzen en waardebonnen. In totaal was er een prijzenpot van meer dan 60.000 euro te vergeven.
De vier prijswinnaars waren:
- A future-proof police: Hek & Ton
- Education for you: Oswald Labs
- Hospitality in Health: Perfect Glitch
- International impact: RiskSearch

Young BrightHack
Voorafgaand aan BrightHack bogen meer dan 250 scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs zich vrijdag tijdens Young BrightHack over het onderwijs van de toekomst. Tijdens deze eerste hackathon voor scholieren in Nederland werd gebrainstormd over onderwerpen als de docent van de toekomst, online-leren, de schooldag van de toekomst en over de vraag of er in de toekomst nog wel scholen zijn. De ideeën en oplossingen werden aangeboden aan de Provincie Limburg, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, docenten, schoolbesturen en ouders.
270 deelnemers bogen zich 48 uur lang over vraagstukken op het gebied van veiligheid, onderwijs, gezondheid/zorg en internationale handel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.