Samenwerking CapX en Avics voor optimale communicatie binnen gezondheidszorg

CapX en Avics gaan samenwerken om de nieuwste 4G-technologie van de Ierse software developer Druid en Corning te leveren voor veiligere, schaalbare, toekomstbestendige draadloze technologische oplossingen binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

In bedrijfskritische omgevingen, zoals gezondheids- en ouderenzorg, biedt de kernsoftwaretoepassing van Druids in combinatie met Corning's Spidercloud-kleine cellen schaalbare speciale draadloze gegevens, met eenvoudige integratie van de nieuwste Nurse Call-toepassingen en automatische locatietechnologie.

CapX is value-add distributeur van particuliere mobiele netwerkoplossingen in Nederland. Vorig jaar begon CapX met het testen en pionieren van private 4G en 4GaaS (4G als een service) bij een aantal van hun grote klanten in de gezondheidszorg.

Avics is leverancier van innovatieve oplossingen voor organisaties in de gezondheidszorg, die de vrijheid van klanten vergroten en de mogelijkheden voor professionals in de gezondheidszorg vergroten.

Druid levert cellulaire kernapplicaties voor CBRS, IoT, MEC, openbare veiligheid, neutrale host, patrouille & bedrijfscommunicatie. Druid levert 4G / 3G / 2G core netwerktechnologie en componenten via hun kanaalnetwerk van Global & National Distributors, System Integrators, Network & Equipment Providers.

Corning Optical Communications LLC biedt producten om cellulaire dekking en capaciteitsdekking in de meest veeleisende bedrijfsomgevingen te verbeteren. Hun SpiderCloud E-RAN-productgamma is een modulair cellulair netwerkplatform dat ongekende dekking en capaciteit biedt voor draadloze services binnen elk type faciliteit.


Op de foto van links naar rechts: Raymond Valk (productmanager, CapX Nederland), Kevin Kelly (Ierse ambassadeur in Nederland), Patrick Torrekens (adviseur, Enterprise Ireland), Mark Schuring (manager engineering, AVICS), Ramon Braaf (adviseur, CapX Nederland ), Paul van Gasselt (eigenaar, CapX Nederland), Tadhg Kenny, (Business Development, Druid Software).


"Het privénetwerk van Druid garandeert medewerkers een Quality of Service (QoS), waarbij elk mobiel apparaat voor gegevens-, berichtenservice- en spraakdiensten overal op de campus buiten wordt gebruikt of om te bouwen op een speciaal mobiel netwerk dat eenvoudig door het personeel wordt beheerd en beheerd", zegt Mark Schuring , Engineering Manager bij Avics.
De Druid-applicatie maakt van het cellulaire apparaat effectief een pager, locatie-tracking-apparaat en tool voor het leveren en rapporteren van verpleegoproepen. Sommige grotere ziekenhuisinstallaties van Druids leveren meer dan 10 miljoen kritieke personeelsbezoeken per jaar en zijn al vele jaren de technologie bij uitstek voor speciale draadloze dekking.
Tadhg Kenny, SVP van Business Development bij Druid, zei: "Hoewel onze softwareapplicatie een essentiële rol speelt bij het bieden van de best mogelijke kwaliteit mobiele dekking die vandaag beschikbaar is, zijn het onze lokale technologiepartners in elke markt en hun vermogen om excellentie uit te voeren in radioplanning en integratie met de nieuwste zakelijke procestoepassingen die de oplossing completeert. Hun vermogen om de Druïde "Raemis" -applicatie te integreren met de nieuwste Nurse-oproep, zorgt ervoor dat de eindklanten de voordelen en efficiëntie benutten die deze omgevingen niet zonder kunnen. "

Paul van Gasselt, CEO van CapX Nederland: “De deal die we vandaag ondertekenen met Avics, Druid en Corning is een belangrijke mijlpaal voor CapX. We werken aan een aantal zeer opwindende projecten waarbij Druids private netwerken een sleutelrol zullen spelen bij het leveren van de nieuwste private 4G / 5G-netwerken met onze verschillende partners.
We denken dat Druid de beste cellulaire kernsoftware-applicatie op de markt heeft. Het is echter hun inzet en ondersteuning die net zo belangrijk is om CapX en onze systeemintegratoren te helpen, zoals Avics, om de beste kwaliteit draadloze netwerkdekking te leveren.”
“Enkele van Druids belangrijkste concurrenten”, vervolgt Van Gasselt, “zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met de onzekerheid rondom Brexit is het voor ons van cruciaal belang dat Druid een Iers bedrijf is en dat we te maken hebben met een bedrijf dat binnen de eurozone blijft.”
Tim Garfoot, VP of Sales Europe voor Spidercloud Wireless: “Onze samenwerking met Druid gaat ver terug en strekt zich uit van Europa nu naar de VS. Met kanaalpartners zoals Avics, die zeer bekwame aanbieders van draadloze oplossingen zijn, is deze mijlpaal een zeer belangrijke voor ons in de Benelux. Onze kleine celoplossing is ideaal voor het businessmodel van Avics en is al jarenlang beproefd en getest in dit soort kritieke omgevingen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.