CEO Abildgaard van T-Mobile: starten 2019 met waarmaken beloftes

Nadat de Europese Commissie eind vorig jaar goedkeuring gaf,  zijn T-Mobile en Tele2 nu echt gefuseerd. Het wordt een spannend jaar waarin T-Mobile als nieuwe organisatie de telecommarkt in Nederland verder gaat uitdagen, zo meldt de organisatie in een persbericht. Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland en spreker op de nieuwjaarsbijeenkomst van de BTG op 23 januari  : "Een jaar waarin wij de telecomsector op zijn kop gaan zetten om de klant nog meer keuze te bieden. Dus we kunnen geen dag langer wachten om onze beloftes aan Nederland waar te maken.”

Aanmelden en meer info over de Nieuwjaarsbijeenkomst vind je hier

T-Mobile start daarom direct met acties om de gemaakte beloftes aan Nederland te realiseren. De eerste focus ligt op de lancering van een landelijk dekkend 5G netwerk en het opheffen van de digitale ongelijkheid in Nederland. Essentiële stappen om ervoor te zorgen dat Nederland koploper blijft op het gebied van innovatie en de mogelijkheden van technologie en digitalisering worden gestimuleerd.

Landelijk dekkend 5G netwerk

Het Kabinet streeft naar kwalitatief hoogwaardige connectiviteit en daar levert T-Mobile een bijdrage aan. Met het ontwikkelen van een landelijk dekkend 5G netwerk blijft Nederland koploper in innovatie. In 2017 activeerde T-Mobile al de eerste 5G antenne in Amsterdam. Bij de integratie van de T-Mobile en Tele2 netwerken, bereiden we de introductie van 5G al zoveel mogelijk voor, zodat 5G eind 2020 landelijk ingeschakeld kan worden.

 

Nederland vooruit door de uitrol van glasvezel

Samen met partners rolt T-Mobile glasvezel uit, dit zorgt ervoor dat minstens twee miljoen huishoudens en bedrijven toegang hebben tot supersnelle glasvezelverbindingen. Met de uitrol van glasvezel wordt de keuze van de consument vergroot en wordt de concurrentie gestimuleerd. In de eerste helft van 2019 wordt gestart met aanleggen van glasvezel naar 30.000 particuliere en 3.000 zakelijke adressen in Den Haag. Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile: “Nederland moet sneller worden ‘verglaasd’. KPN en VodafoneZiggo hebben hier heel lang weinig aan gedaan. Wij willen tempo maken en beginnen nu in Den Haag. Hiermee geven we direct invulling aan een van de beloftes die wij recent hebben gedaan. Wij maken waar wat we beloven. En we zijn blij dat onze concurrenten ook hun verantwoordelijkheid nemen en weer gaan investeren in sneller internet. Daar profiteert uiteindelijk heel Nederland van.”

 

T-Mobile heft de digitale ongelijkheid op

Het is bijna onvoorstelbaar, maar er zijn nu nog veel huishoudens en bedrijven die traag internet hebben of zelfs helemaal niet. Voor klanten die geen of zeer langzaam internet hebben is een mobiel alternatief de snelste en meest effectieve manier om toegang tot snel breedband te krijgen. T-Mobile gaat er daarom voor zorgen dat 4G voor Thuis nog breder aangeboden kan worden zodat iedereen in Nederland kan profiteren van de mogelijkheden van nu.

One comment on “CEO Abildgaard van T-Mobile: starten 2019 met waarmaken beloftes

 1. Herman Koning on

  T-Mobile is een prima provider wat betreft data, maar wees voorzichtig als je moet bellen over hun netwerk. Dit kan uitmonden in een teleurstelling. Ik hoop dat het koppelen van de twee netwerken een positieve uitkomst heeft op het bellen.

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.