Eurofiber breidt executive managementteam uit

Jeanine van der Vlist is toegetreden tot de Raad van bestuur van Eurofiber. Zij gaat in de Raad van bestuur de nieuwe rol van chief commercial officer vervullen. Paul Naastepad volgt Jeanine van der Vlist op als managing director van Eurofiber Nederland. De benoemingen vinden plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber.

Jeanine van der Vlist werkt sinds april 2015 voor Eurofiber Nederland, het grootste onderdeel binnen de groep. Sinds mei 2016 vervulde zij er de rol van managing director. Onder haar leiding maakte Eurofiber Nederland een sterke groei door, werd de organisatie aangepast om deze groei te ondersteunen en steeg de klanttevredenheid substantieel; de Net Promoter Score (NPS) onder klanten steeg tot +31. In 2017 werd zij door lezers van het ICT-vakblad Computable uitgeroepen tot CEO van het Jaar, een titel die zij ook in 2010 al verwierf. Van der Vlist treedt toe tot het Directieteam van Eurofiber Group als chief commercial officer (CCO).

Van der Vlist kwam in april 2015 in dienst bij Eurofiber na haar functie als Managing Director B2B bij energiebedrijf Essent. Van 2009 tot 2013 was ze CEO bij Alcatel-Lucent in Nederland. Daarvoor was Van der Vlist CEO van Worldmax (2006-2009) en heeft ze vanaf 2001 bijna zes jaar gewerkt bij technologiebedrijf Dell als Country Director Nederland.

Eurofiber Nederland

Paul Naastepad volgt Jeanine van der Vlist op als managing director van Eurofiber Nederland. Naastepad heeft brede ervaring in telecom en ICT. Hij werkte onder meer in directiefuncties bij Vodafone en Emtelle Europe, was CEO bij technologiebedrijf Initivation en was de eerste president van de FTTH Council Europe. Tot voor kort was Paul Naastepad CEO van XS4ALL.

Groeimogelijkheden

De benoemingen vinden plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber. CEO Alex Goldblum: ‘Eurofiber heeft haar activiteiten in Nederland en België de afgelopen jaren fors uitgebreid. We hebben inmiddels niet alleen het grootste glasvezelnetwerk van de Benelux en het tweede in Nederland, maar bouwen bijvoorbeeld dit jaar ook ons vijfde datacenter, in Groot-Amsterdam. Ontwikkelingen als 5G, domotica en Internet of Things stellen steeds hogere eisen aan de digitale infrastructuur, zowel qua fijnmazigheid, continuïteit als beveiliging. Tel daarbij op dat deze ontwikkelingen niet beperkt blijven tot Nederland en België, en je krijgt een beeld van de substantiële groeimogelijkheden. Om hiermee in de pas te blijven lopen en invulling te kunnen geven aan onze ambities versterken we de Raad van bestuur van Eurofiber met een CCO.’

De Raad van bestuur van Eurofiber bestaat naast CEO Alex Goldblum uit Bart Oskam (COO), Edze Tollenaar (CFO) en Jeanine van der Vlist (CCO)

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.