Telecomsector laat 200 miljard euro liggen

Wereldwijd kan de telecomsector 200 miljard meer verdienen als er de komende jaren goed wordt ingezet op de digitale transformatie. Slechts drie procent is al op de goede weg. Zo becijfert onderzoeksbureau Arthur D Little na gespreken met en analyse van de grootste 200 telecom operators wereldwijd.

Arthur D. Little (ADL) heeft vandaag een nieuw onderzoeksrapport gepubliceerd waarin de nadruk wordt gelegd op de behoefte aan meer digitalisering in de wereldwijde telecomsector. Het vlaggenschiprapport van TIME 2018 schetst de omvang van de digitale kans, met een analyse die schat dat er een 'digitaal dividend' van meer dan € 200 miljard vrije kasstroom wacht op telco's die met succes kunnen transformeren.

Ondernemingen van de industrie die voor het rapport werden ondervraagd, bevestigen de bevindingen. 73% zegt dat digitaal waarde toevoegt aan hun bedrijf, met belangrijke voordelen zoals grotere flexibiliteit, hogere abonneegroei en kostenbesparingen. CAPEX-uitgaven voor gebieden zoals 5G-infrastructuur en het internet der dingen zullen naar verwachting een stijging van CAGR van 7% vereisen tussen 2017-2022, die de verwachte omzetgroei overtreft. Dientengevolge, het niet-digitaal transformeren van risico's commoditization en disintermediation, waardoor telco's niet in staat zijn om voldoende te investeren. Zoals een topman het botweg zei: "Digitalisering - er is geen andere keuze als we willen overleven."

Het rapport benadrukt dat acteren nu van vitaal belang is als telco's toekomstig succes willen garanderen. Digitaal worden vereist echter een aanzienlijke verschuiving, met de nadruk op twee belangrijke gebieden:

Digitaal inschakelen - op de juiste manier investeren om meer digitaal volwassen te worden

Digitaal omarmen - belangrijke structurele veranderingen doorvoeren in organisatieontwerp en bedrijfscultuur, evenals hoe ze zaken doen, talent aantrekken en de juiste vaardigheden ontwikkelen

Momenteel bevinden de meeste telco's zich nog in een vroeg stadium van digitale volwassenheid - 33% ziet zichzelf in de "digitale basisfase", met slechts 3% op het meest geavanceerde "digitale uitbreidingsniveau".

Jonathan Rowan, Partner bij Arthur D. Little en hoofdauteur van het rapport legt uit: "Telco's zijn zelf erkende digitale achterblijvers, ondanks ons onderzoek dat een overweldigend bewustzijn van de voordelen van digitale transformatie benadrukte. Tot nu toe was er weinig kwantitatief bewijs van deze voordelen, maar onze uitgebreide financiële analyse benadrukt dat het een 'digitaal dividend' van meer dan € 200 miljard aan operationele vrije kasstroomvoordeel kan opleveren, of anders gezegd, tot een extra 10 procent punten van EBIT. Om van dit dividend te kunnen genieten, moeten telco's een evenwicht vinden tussen technologie en organisatorische / culturele veranderingen, en moeten ze een flexibele en holistische aanpak hanteren. "

Het Flagship Report van ADL TIME 2018 is gebaseerd op interviews met meer dan 100 senior executives, evenals een diepgaande analyse van de financiële prestaties van 190 van 's werelds grootste telco's. Het is beschikbaar op www.adl.com/DigitalDividen

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.