BTG blikt terug op geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst

BTG blikt terug op een meer dan geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst, afgelopen woensdag in Sociëteit de Witte in Den Haag. Een kleine 150 leden en genodigden hoorden inspirerende sprekers als CEO Søren Abildgaard (T-Mobile) en Dick Berlijn (voormalig commandant der strijdkrachten).

BTG-voorzitter Eric Reij heette de aanwezigen welkom, liet zien wat de BTG het afgelopen jaar bereikt heeft en zette uiteen wat de plannen zijn voor het komende jaar. Hij gaf aan dat BTG betrokken is bij allerlei nieuwe initiatieven rondom bijvoorbeeld 5G, smart cities en indoordekking. Samen met wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag, de presentatoren Danny Frietman en Lieke Lamb en de aanwezigen bracht hij een toast uit op het nieuwe jaar.

Na hem nam CEO Soren Abildgaard van T-Mobile de bezoekers mee in de dynamiek van de mobiele communicatie, ook in het licht van de aanstaande veiling rond 5G, waarmee in Italie bijvoorbeeld al 6,5 miljard euro was gemoeid. T-Mobile gaat in ieder geval flink aan de weg timmeren om het marktaandeel te vergroten. 5G zal daarbij een enabler worden die de digitalisering van de maatschappij zal versnellen. Met name ook rond sensor gedreven applicaties.

Vervolgens was er aandacht rond de thematiek van smart cities. Een hot topic voor de verregaande digitalisering van de stedelijke omgeving, waarbij aspecten als mobiliteit, duurzaamheid, zorg, participatie en veiligheid een centrale rol spelen. Hierover spraken onder meer Dabbert Doornbosch van de gemeente Den Haag, burgemeester Martijn Vroom van de gemeente Krimpen aan de IJssel en Oliver Breiteneder (United Smart Cities), Henk Kool (Economic Board Den Haag en Petra Claessen (Managing Director & New Business BTG).

Ten slotte nam de voormalig commandant der stijdkrachten en cybersecurity-expert Dick Berlijn de aanwezigen mee in de bedreigingen rondom de digitalisering en vooral de manier waarop we daar als gemeenschap mee om moeten gaan. 'Niet naar elkaar wijzen, maar samen oppakken. Het internet is van iedereen, net als de zee en het klimaat. Dus dat moeten we samen doen.'

Erna was er nog volop tijd en ruimte om kennis te delen en te netwerken tijdens de borrel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.