Vodafone Business en AT&T gaan roamen op elkaars IoT-netwerk

Vodafone Business in Nederland en Amerikaanse branchegenoot AT&T stellen nog voor het einde van dit jaar hun LTE-M netwerken voor elkaar open. Hierdoor maken producten, veelal IoT, die in Nederland met het Vodafone LTE-M netwerk verbonden zijn, straks ook automatisch verbinding met het AT&T netwerk in Amerika.

Het is voor het eerst dat een Europees en Amerikaans telecombedrijf op het gebied van LTE-M samenwerken. LTE-M is zeer geschikt voor Internet of Things (IoT) toepassingen en maakt tegen laag energieverbruik dataverkeer mogelijk tussen apparaten en het internet.

Wereldwijd
Met de overeenkomst nemen de mogelijkheden van IoT voor het bedrijfsleven enorm toe, bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende logistieke processen, zoals zee- of luchttransport. LTE-M heeft de eigenschap bewegende objecten, zoals vracht, real-time te kunnen volgen.

In 2018 is er een enorme versnelling in de vraag naar IoT geconstateerd. Dankzij deze roaming-afspraak wordt het beschikbare IoT netwerk alleen maar groter. John van Vianen, directeur zakelijke markt VodafoneZiggo: "Connectiviteit moet wereldwijd werken, zodat onze klanten alle vrijheid krijgen om met IoT hun business te optimaliseren. We werken hard aan dit soort initiatieven om zo optimaal in de behoefte van onze klanten te voorzien.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.