Eric Reij in FD: ‘In de slimme stad draait alles om data’

‘In de slimme stad draait alles om data, en voor data heb je een goede basisinfrastructuur nodig. Dat stelt BTG-voorzitter Eric Reij in de bijlage  “Analyse”, die vandaag als special over Smart Cities bij het Financieele Dagblad (FD)  verschijnt.

Bekijk hier de Smart Cities-special van het FD en lees het uitgebreide interview met Eric Reij

In het interview maakt de BTG-voorzitter het belang van ICT/Telecom voor een Smart City duidelijk en geeft daarbij aan welke rol BTG daarin speelt als verbindende schakel tussen leveranciers, bedrijfsleven en diverse overheden. ‘Een smart city kan niet zonder een glasvezelnetwerk, een 4G-netwerk, en straks een 5G-netwerk. De stad wordt volgehangen met sensoren. Alle data die deze sensoren genereren moeten verzameld worden in een dashboard. ICT en telecommunicatie zijn de randvoorwaarden voor het vinden van die antwoorden en voor het mogelijk maken van de aangeboden oplossingen.”

In de 16 pagina’s tellende special verder onder meer een voorwoord van burgemeester van Utrecht en voorzitter Vereniging Nederlandse Gemeenten Jan van Zanen en interviews met burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede, Hans Nouwens, voorzitter bij OVLNL Smart Lighting (stichting voor openbare verlichting), Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City en Yvonne Kemmerling, voorzitter van de Future City Foundation.

BTG wil haar zichtbaarheid in de zakelijke markt vergroten en zo het belang van de organisatie in de corporate markt richting bedrijven, overheden en leveranciers benadrukken. Financieel Dagblad bereikt dagelijks meer dan 85.000 abonnees in de zakelijke markt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.