Huawei wil onderzoekscentrum starten in Nederland

Huawei is van plan om nog dit jaar een onderzoekscentrum in Nederland te openen. Dat stelt president Huawei West-Europa Vincent Pang  tijdens een round table op het MWC (Mobile World Congress)  in Barcelona tegenover de NOS. Het gaat om een investering van enkele miljoenen.

 

Pang prees in het gesprek de openheid van de Nederlandse markt en benadrukte dat zijn bedrijf zich altijd zal houden aan de nationale wetten. Over de plannen van het bedrijf bestaat nog veel onduidelijkheid. Het is bijvoorbeeld de vraag of het die miljoenen euro's ook wil investeren in 5G-netwerken.

Huawei is prominent aanwezig op het MWC.  In navolging van Samsung introduceerden de Chinezen een vouwbare smartphone, de Mate X.

Het toestel beschikt over een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanische scharnier.In uitgevouwen toestand heeft het nieuwe Huawei-toestel een scherm van 8 inch, opgevouwen is het scherm aan de buitenkant 5 inch..in de schaduw van dit nieuws was belangrijker nog wel dat Huawei Enterprises voor het eerst als divisie op de MWC aanwezig was. Speciaal hiervoor is een Digital Transformation of Industries Summit”” georganiserd. Hier veel aandacht voor Huawei’s platform om digitale transformatie binnen organisaties te versnellen.

De meest aandacht was er op de stand voor de enterprise en smart Solutions die Huawei liet zien op de uitgestrekte stand. Hier waren veel cases en producten en diensten te zien rondom digital transformation, smart cities, smart Logistics, financiële sector en luchtvaart.

Een uitgebreid verslag van MWC op BTG volgt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.