KPN kondigt nieuw ‘missiekritisch’ net aan

KPN komt met een nieuwe push-to-talkoplossing. Deze moet in april landelijk beschikbaar zijn. Deze dienst moet missiekritische communicatie gaan leveren. Dit meldt vaksite Verbinding.tv, Een woordvoerder van KPN bevestigt dat deze nieuwe dienst komt. 'Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen we ook de markt informeren.'

Volgens een medewerker wordt deze week duidelijk wanneer de exacte lanceerdatum zal zijn. 'Het product moet voldoen aan de strenge security-eisen van KPN en daar leggen we momenteel de laatste hand aan.'

KPN loopt achter met een volwaardige push-to-talk-dienst. Priocom, C4IT met 4G-portofonie en de LTE-oplossing van Amcom bieden al een landelijke push-to-talk-oplossing. Het nieuwe KPN-net is net iets anders, vertelt de KPN-medewerker tegen Verbinding. 'Het product laat zich in die zin vergelijken met Priocom, aangezien het beide push-to-talk-diensten zijn. De wijze waarop we het product in het mobiele netwerk integreren is anders.''

Overigens bood KPN push-to-talk al wel langer aan als dienst, zo blijkt uit een blog op de website van KPN. ‘Al enige jaren biedt KPN de dienst Push-To-Talk. In het tweede kwartaal van 2018 verbeteren we de dienstverlening. De dienst wordt volledig opgewaardeerd, waardoor we de kwaliteit van de dienst verhogen. Bovendien wordt deze ook inzetbaar voor landelijke missiekritische dienstverlening.
We integreren Push-To-Talk in ons mobiele netwerk. Daarmee levert KPN als eerste aanbieder in Europa een landelijke Push-To-Talk dienst met quality of service. In combinatie met de dienst Priority Voice heeft de Push-To-Talk gebruiker voorrang op het mobiele netwerk. De dienstverlening van KPN behoort nu tot de top van de wereld en is technologisch hoogwaardig. KPN Push-To-Talk maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar 5G’, aldus KPN een jaar geleden op haar site.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.