Zorgleverancier Nexus brengt epd naar Oracle-cloud

Nexus Nederland, leverancier van een elektronisch patiëntendossier, brengt zijn software naar de Oracle-cloud. Dit vormt voor het bedrijf uit Nieuwegein naar eigen zeggen het startschot voor het aanbieden van clouddiensten in de GGZ-markt.

Nexus is een leverancier van epd- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. De  eerste migratie betreft software voor GGZ-instellingen. Gefaseerd worden alle oplossingen binnen deze sector beschikbaar gemaakt in de cloud.

Door het beschikbaar maken van clouddiensten via  Oracle wil Nexus naar eigen zeggen de veiligheid en betrouwbaarheid van zijn oplossingen garanderen. ‘Door veilig meerdere facetten van een oplossing op een enkel stukje hardware te hosten, is Nexus in staat om de kosten van de oplossing te verlagen.'

Financieel directeur Fred Hiddinga geeft aan dat Nexus volop voor een abonnementsmodel gaat. ‘Naast ontzorging en besparing op zaken als beheer en support, rekent men enkel af voor het daadwerkelijk gebruik. Dit betekent voor klanten een eind aan prijzige hardware en het voorfinancieren van overcapaciteit.’

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.