BTG gaat samenwerken met AIESEC

BTG is een samenwerking aangegaan met AIESEC, een internationale organisatie die hoger opgeleide jongeren met stages en vrijwilligerswerk helpt hun leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.

BTG-directeur Petra Claessen is opgetogen over de samenwerking. ‘Het partnership van AIESEC sluit aan bij onze filosofie van green meets grey. We willen jonge mensen binden aan BTG en de dialoog in het BTG-netwerk ook vooral laten gaan over de toekomst. De community van AIESEC, met hoog opgeleide jongeren in een internationaal netwerk, sluit daar goed bij aan.’
Het is het streven om de jongeren ook een actieve rol te laten spelen binnen BTG. ‘Het gesprek aangaan en mogelijk actief een bijdrage leveren aan onze bijeenkomsten,’

Doel AIESEC
AIESEC wil zoveel mogelijk bedrijven ondersteunen met de sourcing van internationaal talent, om tegelijkertijd leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen bij zoveel mogelijk jonge mensen over de hele wereld. Hoger opgeleide jongeren worden gestimuleerd om na hun opleiding in het buitenland een periode, vaak vrijwillig, ervaring op te doen. Zij krijgen zo de kans hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen door middel van vrijwilligersprojecten of professionele stages via AIESEC.
Bedrijven krijgen de kans een internationale trainee aan te trekken uit een talentpool van hoogopgeleide jonge mensen. De stages lopen van 6 weken tot 18 maanden. Voor een stage bij een bedrijf wordt wel een vergoeding gevraagd.
AIESEC is in 1948, net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht door zeven jongeren uit zeven verschillende landen, die droomden van meer begrip tussen verschillende culturen. Hun streven was om de wereld te veranderen, één persoon per keer.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.