Philips Innovation Award: dit zijn de genomineerde start ups

De finalisten van de Philips Innovation Award voor beste start ups zijn bekend gemaakt tijdens de innovatie markt & halve finale in Rotterdam. Van de honderd aanmeldingen hebben dertig gemotiveerde studentenondernemingen hun idee gepitcht voor een jury. BI/OND, Dyme, DeNoize, Iron Roots, Tensail, Hable, Luuno en Waterweg zijn door naar de finale  op 6 mei 2019 in het Theater Rotterdam.

De Philips Innovation Award is niet alleen een competitie. Het platform bestaat uit vier fases (Idea Stage, Developing Stage, Refining Stage and Final Stage). In elke fase worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen met het verbeteren van hun businessplan. Zo wordt het getransformeerd tot een succesvolle start up. De Philips Innovation Award heeft al veel deelnemers geholpen om hun eerste stappen in het ondernemerschap te zetten, zoals de elektrische scooters Felyx en de winnaar van vorig jaar: Closure. Voor de winnaars van beide categorieën ligt respectievelijk 50.000 en 10.000 euro klaar. Bijzonder is ook dat de Awards worden georganiseerd door universitair studenten in opdracht van Philips.

De acht finalisten
Categorie Innovators (de startups die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel vóór 1 oktober 2018):
BI/OND ontwerpt avatars van menselijke organen die gemaakt zijn van menselijke cellen en siliconen chips en gebruikt kunnen worden om de werking van medicijnen te onderzoeken en deze verder te ontwikkelen.
Dyme is een applicatie die gebruikers van de applicatie inzicht geeft in hun uitgaven door alle uitgaves en abonnementen in een oogopslag weer te geven.
DeNoize zet een stap in de richting van stillere en comfortabele huizen. DeNoize heeft een unieke oplossing ontworpen om het probleem van geluidsoverlast tegen te gaan. Deze technologie kan worden geïntegreerd in ramen en biedt een vermindering van 80-90% van geluidsoverlast.
Iron Roots biedt een alternatief voor polyester sportkleding. Iron Roots maakt sportkleding van natuurlijke materialen en maakt gebruikt van een transparante logistieke keten. Ze streven ernaar om een einde te maken aan de vervuilding die polyester veroorzaakt.
Tensail gebruikt innovatieve en efficiënte bouwmethodes voor spanstructuren. Deze methode is goedkoper, sterker en efficiënter en is breder inzetbaar dan de huidige technologieën.

Categorie Rough Diamonds (de startups die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel na 1 oktober 2018):
Hable biedt een braille toetsenbord voor mobiele telefoons. Het keyboard kan worden geplaats op de telefoon zoals een hoesje. Op de achterkant van het hoesje zitten acht toetsen. Zes daarvan zijn braille punten. Met deze punten kan elke letter, cijfer en interpunctie worden gemaakt.
Luuno streeft ernaar om fysieke activiteit te stimuleren bij chronisch zieke kinderen. Om dit te realiseren, heeft Luuno Fizzy ontworpen: een autonome robot bal met een zachte buitenkant die kinderen stimuleert om te spelen en op die manier de revalidatie periode bevordert.
Waterweg is bezig met het ontwerpen van een mobiele fabriek die doorlatende tegels maakt van baggersedimenten.

De winnaar zal bekend worden gemaakt in de grote finale op 6 mei 2019. De jury zal worden voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips. Dit jaar is de 14e editie van de Philips Innovation Award. Met meer dan 100 deelnemende teams heeft de Philips Innovation Award zich kunnen profileren als een befaamde award in het startup landschap.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.phia.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.