RightBrains organiseert wedstrijd om jonge vrouwen in digitale technologie te krijgen

RightBrains, carrière- en mentoringplatform voor vrouwen in het digitale werkveld, start vrijdag 5 april de Digital Girl Challenge. De wedstrijd is erop gericht jonge vrouwen kennis te laten maken met de carrièremogelijkheden in de ICT-sector. 

De toestroom van talent naar functies in digitale technologie staat steeds meer onder druk en vrouwen kiezen vaak niet bewust voor een carrière in dit werkveld. De wedstrijd is bedoeld om de instroom van jonge vrouwen te stimuleren door ze in contact te laten komen met vrouwelijke rolmodellen.

De deelnemers publiceren tijdens de Digital Girl Challenge een blog (of vlog) over hun kennismaking en wat ze geleerd hebben van hun ontmoeting. De jury kiest vervolgens op 29 mei de tien meest inspirerende verhalen. Daaruit wordt tijdens het RightBrains Zomerevent op 13 juni de winnaar gekozen. De jury bestaat uit: Geke Rosier, oprichter van RightBrains, Kim Loohuis, journalist en copywriter en Simone Tertoolen, oprichter van MINOIS. De winnaar, die op 13 juni wordt bekendgemaakt, ontvangt een smart bag van MINOIS ter waarde van 598 euro.

 

Passie en creativiteit

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: “Er wordt tijdens het studeren te weinig aandacht besteed aan de impact en kansen van digitalisering en technologie op banen in de arbeidsmarkt. Door de jonge generatie vrouwen te koppelen aan vrouwelijke rolmodellen in het vakgebied, willen we hen informeren, inspireren en meer bewustwording te creëren over hun digitale toekomst.” Dat is de reden dat Rosier koos voor een rolmodel in de jury: Simone Tertoolen.

“Zij is oprichter van MINIOS, en in mijn ogen het perfecte voorbeeld van ondernemerschap, creativiteit en passie voor technologische innovatie.” Industrieel ontwerper Tertoolen is de bedenker en ontwikkelaar van de smart bag waar de winnares kans op maakt. Deze’slimme' tas, gemaakt van Italiaans leer, heeft verlichting van binnen, een usb-port en eigen draadloze lader. “Het is in mijn ogen een prachtig voorbeeld van wat je met kennis van technologie in combinatie met creativiteit en passie kunt bereiken”, zegt Rosier.

 

 

RightBrains wil de instroom en doorstroom te bevorderen van hoogopgeleide vrouwen in het werkveld van de digitale technologie. Dit met als doel diversiteit, en daarmee innovatie en veranderkracht, binnen organisaties te vergroten. RightBrains biedt deze vrouwen een omgeving voor inspiratie en ontwikkeling, en geeft organisaties de mogelijkheid om met deze unieke doelgroep te ‘connecten’ via een online platform.

 

Geke Rosier is oprichter van RightBrains. Sinds 2011 ontwikkelt zij initiatieven om een bijdrage te leveren aan het vergroten van het aantal vrouwen dat kiest voor een carrière in digitale technologie. Zij is bedenker en coauteur van het boek Ronde vormen in IT (2011), initiatiefnemer van het RightBrains Digital Leadership programma (2015), co-createur van het magazine I Lof IT (2015) en auteur van de RightBrains Career Guide (2017).

 

Meer informatie: www.rightbrains.nl.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.