Graeme Muller (NZTech) spreker op BTG Business Event

Graeme Muller, CEO van de Nieuw-Zeelandse belangenorganisatie NZTech, komt naar Nederland om tijdens het BTG Business Event op 6 juni in Noordwijk te vertellen over de digitale en tech-markt in zijn land, zijn organisatie en zijn visie op de ontwikkelingen in technologie.

Graeme Muller is CEO van NZTech, de belangenorganisatie voor het technologie ecosysteem in zijn land. Hij is gepassioneerd over de impact die technologie kan hebben op de economie en de samenleving. Doel van NZTech is het streven naar verregaande voorspoed in Nieuw-Zeeland, ondersteunt door technologie. Zijn organisatie verenigt 21 verschillende tech associaties in diverse sectoren. NZTech telt meer dan 800 lid-organisaties die samen goed zijn voor 10 procent van de beroepsbevolking van het land. In het ledenbestand tech firms, startups, high-tech producenten, universiteiten, overheden en grote bedrijven als banken, verzekeringsmaatschappijen, agri-business en logistieke ondernemingen.

Meld je hier aan voor het BTG Business Event

Petra Claessen heeft met Muller gesproken. “Hij is een gepassioneerde verbinder die heel goed in staat is om technologie als enabler voor een voorspoedige maatschappij in te zetten. De wijze waarop zijn organisatie partijen in het digitale en tech-ecosysteeem van Nieuw-Zeeland verbindt en daardoor de digitale slagkracht vergroot, is indrukwekkend. Ik ben erg trots dat hij op 6 juni in Noordwijk hier meer over zal vertellen.”

Vorig jaar nog kwam hij met het idee om een Ministerie voor de Toekomst op te zetten en gezamenlijk een digitale techstrategie voor Nieuw-Zeeland uit te rollen. “Vier jaar is voor de regering veel te lang om een high-level strategie te ontwikkelen. In zo’n tijdsspanne gebeurt er heel veel in de tech wereld. Daar heb je experts voor nodig”, stelde hij vast.

Muller is ook betrokken bij de Digital Nations 2030 summit die vorig jaar in Nieuw-Zeeland werd gehouden en waarbij zo'n 500 gedelegeerden van de belangrijkste digitale wereldnaties spraken over de stappen die gezet moeten worden om te komen tot een goede digitale maatschappij tegen het jaar 2030.

Meer over NZTech lees je hier 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.