Joop Verhagen(Arcadis) prominent in Nieuwsuur over 5G

Dinsdag en woensdag deze week is er in het NOS-programma Nieuwsuur speciale aandacht voor 5G. Met aandacht voor 5Groningen. Peter Rake van Fieldlab 5Groningen vertelt onder meer over IoT en zelfrijdende auto’s. Rake pleit voor meer samenwerking rond 5G , omdat bijvoorbeeld gemeenten weinig expertise hebben op dit terrein.

Joop Verhagen van Arcadis vertelt over de komst van smart cells in steden, waarbij om de 200 meter een kastje moet komen. Hij leidt een camerateam door de stad en geeft aan waar de benodigde smart cells allemaal geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld bij oplaadpalen van elektrische auto’s, parkeermeters en  reclameborden. Verhagen was recent onder meer spreker op de expertsessie van BTG rond de komst van 5G. Naar aanleiding van deze bijeenkomst vroeg de NOS hem hierover een en ander te vertellen.
Woensdagavond besteedt Nieuwsuur onder meer aandacht aan de risico’s met straling rond 5G. De uitzendigen zijn terug te kijken via Uitezending Gemist.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.