8e Dutch Technology Week van start

De 8e Dutch Technology Week werd vandaag  traditiegetrouw  geopend met een informatief ontbijt. Dit jaar is het podium nadrukkelijk voor jonge mensen! Een aantal (ex-) studenten neemt ons mee in hun dromen: hoe ziet hun toekomst eruit, hoe zorgen zij ervoor dat hun ‘talent & skills’ aansluiten op de arbeidsmarkt? Hun bedrijven en projecten, Lightyear, InMotion en Forze, staan allen in het teken van maatschappelijk relevante thema’s zoals smart mobility, duurzaamheid en energietransitie.

Vernieuwing en innovatie, groot aantal landelijke events

De opening vond plaats bij de Brainport Industries Campus, de nieuwe hypermoderne campus, waar bedrijven uit de maakindustrie samenwerken en kennis delen. Het was een inspirerende ochtend, met ook inbreng van DTW-boegbeeld Frits van Hout (lid RvB ASML), Ineke Dezentjé (directeur/voorzitter FME) en Marieke Blom (Hoofdeconoom ING).

'We moeten zorgen dat het techniekvirus verder verspreid wordt', stelde Frits van Hout, directielid bij ASML en voorzitter van de stichting achter de Dutch Technology Week (DTW), als een van de belangrijkste doelstellingen van de DTW 2019. “Dit is een uitgestoken hand, ook voor scholen, we zeggen: kom erbij, dit is ook iets voor jou. Techniek is voor iedereen, het heeft toegevoegde waarde maar daarvoor moet het wel omarmd worden.
De 8e DTW staat bol van vernieuwende events, zoals Female Tech Heroes op de High Tech Campus Eindhoven voor maar liefst 600 vrouwen werkzaam in techniek en zijn er door het hele land bedrijfsbezoeken, festivals en gastlessen voor jongeren en studenten. En het afsluitende event, de High Tech Ontdekkingsroute, wordt op 11 locaties door heel Nederland georganiseerd door ruim 200 enthousiast betrokken bedrijven en instellingen.

Maatschappelijk relevant
De Nederlandse economie móet blijven groeien, om welvaart en welzijn te garanderen. En om maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, het hoofd te kunnen bieden. “Technologie legt de basis voor de productiviteit in de industrie en diensten en daarmee voor een groeiende welvaart. Willen we dat mensen er economisch op vooruit gaan, dan moeten we volop inzetten op technologie die de productiviteit verhoogt. Technologie kan bovendien helpen maatschappelijke vraagstukken betaalbaar te houden, zoals prijsdalingen van elektrische auto’s en zonnepanelen laten zien bij de energietransitie”, aldus Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING. Tijdens de opening licht Marieke Blom bovenstaande toe met actuele cijfers.

Make Tech Yours
Om technologie dichtbij iedereen te brengen is dit jaar, onder aanvoering van FME (de werkgeversorganisatie voor de technologische industrie), de campagne ‘Make Tech Yours’ gestart. Deze campagne laat Nederlanders zien dat technologie overal om hen heen is.

“Iedereen in Nederland moet een beter begrip krijgen van technologie en de sociale impact ervan. Mensen moeten beter gebruik kunnen maken van de kansen die technologie biedt en weten wat ze ermee kunnen, moeten en willen” licht Ineke Dezentjé, voorzitter van FME, toe. “Make Tech Yours gaat iedereen helpen om een open, actieve en betrokken houding aan te nemen tegenover technologie.” Bij de opening spreekt Ineke Dezentjé hier verder over en wordt de speciaal ontwikkelde campagnevideo vertoond.

Ambassadeur van het eerste uur is klankbordgroep voorzitter (en lid Raad van Bestuur ASML) Frits van Hout, hij zegt: “Technologie biedt mooie kansen voor een duurzame welvaart en toekomst. Dit raakt iedereen. Daarom is de DTW zo’n mooi evenement: iedereen is uitgenodigd om mee te doen. Zelf met technologie aan de slag gaan of ontdekken hoe technologie moeilijke dingen eenvoudig maakt. Tijdens de Dutch Technology Week kan het allemaal!”

Achtergrond - Dutch Technology Week 2019
Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen worden niet gevonden zonder toepassingen van technologie. De DTW levert hier een bijdrage aan door het zichtbaar en tastbaar maken van technologie tijdens een groot aantal events en op haar online platform.

Van 20 t/m 25 mei 2019 vindt de 8e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met meer dan 50 events in heel Nederland rondom het thema technologie.

De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 150 financiële- en eventpartners. Kijk voor alle informatie en events op: www.dutchtechnologyweek.com.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.