VINCI Energies neemt Koning & Hartman over

VINCI Energies heeft de voorgenomen overname bekend gemaakt  van Koning & Hartman. Door deze acquisitie versterkt zij haar portfolio in de ICT en telecom alsmede in de industrie.

Met ruim 320 medewerkers in Nederland en België realiseerde Koning & Hartman een omzet van € 66 miljoen in 2018. De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Vinci nam begin dit jaar Bosman Bedrijven over. Bosman levert technische oplossingen voor een comfortabele en duurzame leef- en werkomgeving. Daarna volgde de overname van Kadenza, smart data specialist.

Koning & Hartman werd meer dan 120 jaar geleden opgericht en speelde een pioniersrol in de industrie, telecomsector en haar infrastructuur, door besturingssystemen te installeren en datacommunicatiediensten aan te bieden. De organisatie specialiseert zich nu in slimme, betrouwbare en duurzame telecommunicatieoplossingen voor de industrie en kritische communicatienetwerken. Deze klantspecifieke oplossingen worden voornamelijk geleverd aan industriële klanten en telecomoperators, maar ook aan organisaties in de zakelijke en financiële dienstverlening, gezondheidszorg, openbare orde & veiligheid en openbaar vervoer. Al deze activiteiten zijn volledig complementair aan het portfolio van VINCI Energies die de markt bedient met de merken Actemium, Axians, Omexom en VINCI Facilities.
Rob van Kaathoven, deputy managing director van VINCI Energies in Nederland zegt: ‘Koning & Hartman is een technologisch gedreven organisatie, met ondernemende business units, die goed past bij de VINCI Energies cultuur. De hoogwaardige dienstverlening “Technovation” van Koning & Hartman versterkt het Axians portfolio in de telecom en ICT-markt en het Actemium portfolio in industriële automatisering en oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat deze expertise meerwaarde geeft in de oplossingen die we onze klanten kunnen bieden.’

Oswald Coene, CEO van Koning & Hartman zegt: ‘VINCI Energies zet, met haar merken Axians en Actemium, in op digitale transformatie en smart industrie; dit sluit naadloos aan bij de strategie en visie van ons bedrijf. Als autonome business units binnen VINCI Energies, kunnen we onze dienstverlening blijven ontwikkelen. Zo blijven onze klanten verzekerd van innovatieve en toekomstbestendige oplossingen en diensten. Bovendien biedt het onze medewerkers een uitstekend perspectief in de samenwerking op nationale en internationale schaal.’
De transactie zal naar verwachting begin juli 2019 worden afgerond.

Over VINCI Energies
In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie. Door hun sterke regionale wortels en onze soepele organisatiestructuur geven onze business units de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, productiefaciliteiten en gebouwen een sterke impuls.
• VINCI Energies in 2018: €12.6 miljard omzet // 77.500 medewerkers // 1.800 business units // 53 landen
• VINCI Energies Netherlands: €520 miljoen omzet // 3.000 medewerkers // 57 business units // www.vinci-energies.nl

Over Koning & Hartman
Met ruim 320 medewerkers is Koning & Hartman een uniek technologiebedrijf voor de telecom en industrie. Onze kennis van en passie voor technologie zorgt ervoor dat we kunnen innoveren voor onze klanten. We noemen dat Technovation. Technovation maakt Koning & Hartman dé partner om klanten te helpen slimmer, betrouwbaarder en duurzamer te worden. Koning & Hartman is specialist op het gebied van Smart Industry, Wireless Connectivity, Mission Critical Communications, Industrial Solutions en Dealing & Control. Het hoofdkantoor van Koning & Hartman is gevestigd in Amsterdam, de overige kantoren in Delft en Vilvoorde (België). Ontdek meer op www.koningenhartman.com.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

  • Geen evenementen
  • Magazine

    BTG in Business - Najaar 2022
    Lees de laatste editie

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

    Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.