KPN Security winnaar bij aanbesteding 330 gemeenten

KPN Security is de grote winnaar van de gemeentelijke aanbesteding GGI-Veilig. Dit blijkt uit de definitieve gunning die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bekend heeft gemaakt. Het gaat om de levering van securityproducten en -diensten aan ruim 330 gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

KPN is binnen alle drie de uitgeschreven percelen aangewezen als leverancier. Zo kunnen de Nederlandse gemeenten de komende vijf jaar bij KPN terecht voor security-expertiseservices en voor securityproducten en -diensten zoals firewalls, anti-DDoS en endpoint protection. Binnen perceel 1 voor managed SIEM/SOC-dienstverlening is KPN zelfs als enige leverancier aangewezen en geeft daarmee per direct invulling aan de rol van Managed Security Service Provider (MSSP) over alle percelen heen. De kwaliteit en architectuur van KPN’s Security dienstverlening werd op dit gebied als beste gewaardeerd.

Hieronder de verdeling onder de leveranciers van de drie kavels van GGI-Veilig:
Perceel 1: Managed SIEM/SOC dienstverlening: gunning van de raamovereenkomst aan KPN en gunning van de wachtkamerovereenkomst aan Capgemini;
Perceel 2: Aanvullende security producten/diensten: gunning van de raamovereenkomsten aan KPN, Protinus IT en Telindus-ISIT en gunning van de wachtkamerovereenkomst aan SecureLink;
Perceel 3: Security expertise services: gunning van de raamovereenkomsten aan Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT.

Sterke positie KPN Security
“Het aantal digitale bedreigingen neemt in rap tempo toe”, aldus Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt bij KPN. “We zijn blij dat we kunnen helpen Nederland veiliger te maken. Dat KPN binnen drie percelen is gekozen als leverancier van securityproducten en -diensten bevestigt de sterke positie die we innemen op de markt”, vervolgt Snoep. “Als leidende telecom- en ICT-speler beschikken we over de technologie en de capaciteit om voor gemeenten het complete securityvraagstuk in te vullen. Gemeenten kunnen voor al hun securityzaken bij ons terecht.”

GGI-Veilig
GGI-Veilig, een onderdeel van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur, moet de digitale weerbaarheid van gemeenten verhogen. Door collectief een samenhangend producten- en dienstenportfolio te verwerven, besparen gemeenten op aanbestedingskosten. De aanbesteding is al voor ze gedaan. Ook zijn de kosten voor het gebruik van deze producten en diensten lager. Door het gebruik van een gezamenlijk portfolio kunnen gemeenten bovendien beter samenwerken aan hun digitale weerbaarheid.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.