T-Mobile: drie onderzoekscentra voor 5G in Den Haag van start

T-Mobile gaat in de gemeente Den Haag deze zomer drie onderzoekslocaties openen om het nieuwe 5G-netwerk te testen. Deze zomer wordt in Scheveningen het eerste onderzoekslab geopend, waar samen met lokale partijen de mogelijkheden van 5G worden onderzocht.

Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken hoe 5G kan worden ingezet voor verkeersmanagement. Zo meldt de nieuwssite NU.nl

In juli opent ook het 5G Field Lab in het hoofdkantoor van de telecomprovider, waar bedrijven en scholen 5G-toepassingen mogen komen uitproberen. De derde locatie bij The Hague Tech is bedoeld voor startups en andere bedrijven om hun 5G-ideeën uit te proberen.

T-Mobile wil in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk aanbieden in Nederland. Begin 2020 wordt een eerste frequentie voor 5G in Nederland geveild. Recent gaf het kabinet aan KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo het recht om op deze frequentie te gaan bieden.

In februari dit jaar kondigden de wethouder van de gemeente Den Haag Saskia Bruines (Kenniseconomie) en Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, de gezamenlijke ambities aan om van Den Haag eerste stad in Nederlandte maken die volledige 5G-dekking krijgt. Hiermee kregen de ambities van Den Haag om een ‘Smart City’ nog meer vorm.
In een uitgebreid artikel in de nieuwste uitgave van BTG Magazine vertellen de wethouder van de gemeente Den Haag Saskia Bruines (Kenniseconomie) en Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland uitgebreid over hun gezamenlijke ambities.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.