Diergaarde Blijdorp kiest opnieuw voor Flash en TETRA-radionetwerk

Om de veiligheid van zowel bezoeker als medewerker nóg beter te kunnen waarborgen heeft Diergaarde Blijdorp gekozen voor een nieuw DAMM TETRA-systeem met 130 Motorola MTP3500 TETRA-portofoons. Daarnaast blijft Blijdorp gebruik maken van het eerder geleverde Swissphone paging netwerk met Swissphone X35-pagers. Deze twee systemen worden bediend via één overzichtelijk dashboard, Flash Smart Control.

Wanneer elke seconde telt
Communicatie en alarmering is voor Diergaarde Blijdorp van essentieel belang, want met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het één van de drukst bezochte attractie van ons land. Tijdens een calamiteit telt elke seconde. Dankzij de locatiebepaling binnen het dashboard van Flash Smart Control is op ieder moment inzichtelijk welke medewerker zich waar bevindt. Zo kan bij een calamiteit altijd de dichtstbijzijnde medewerker aangestuurd worden.

v.l.n.r. Franklin Brandse, accountmanager Flash , Marjolein Graauw, marketing manager Flash en Erik Zevenbergen, directeur Blijdorp

Communicatie, maar dan anders
Als Rotterdamse communicatie-expert draagt Flash, Diergaarde Blijdorp een warm hart toe. Vanaf het begin van onze samenwerking in 2016 is Giraffe Cristel geadopteerd door Flash. Wat niet veel mensen weten, is dat giraffen op verschillende unieke manieren communiceren; met name door middel van infrasone communicatie op een voor mensen onhoorbaar laag geluidsniveau. Flash is trots op de adoptie van Cristel, één van de prachtige giraffen in de Rotterdamse Zoo.

Inzet voor natuurbehoud
Diergaarde Blijdorp is één van de oudste dierenparken in Nederland en zet zich actief in voor de natuur. Dit doen zij door onder andere haar bezoekers bewust te maken van de schoonheid en de waarde van de natuur en door fokprogramma’s als middel te gebruiken om de dierentuinpopulatie van een soort gezond te houden. Daarnaast steunen zij wereldwijd projecten voor natuurbehoud en geven zij actief vorm aan duurzaamheid. Als non-profit organisatie kan Blijdorp alle steun gebruiken, van sponsoring tot adoptie, nalatenschap en/of een zakelijk evenement, alle steun is van onschatbare waarde. Flash draagt hier graag haar steentje aan bij.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.