Chipmaker Broadcom koopt enterprise security tak Symantec voor 10 miljard

Broadcom koopt de Enterprise Security Business van Symantec. De chipmaker betaalt 10,7 miljard dollar voor de divisie van de beveiliger. Een maand geleden leek de deal af te ketsen, toen lag de vraagprijs nog rond de 15 miljard dollar.

Een overname van Symantec laat volgens analisten zien dat de chipmaker zijn geld inzet op softwarebedrijven.Bovendien krijgt de onderneming zo toegang tot een grote groep zakelijke eindgebruikers.

Een opmerkelijke overname van Broadcom vorig jaar was die van softwarebedrijf CA Technologies voor 19 miljard dollar, nadat een overname van concurrent Qualcomm mislukte.
Eerder nam concurrent Intel securitybedrijf McAfee over voor 7.68 miljard dollar . Doel was toen om de security te embedden in de Intel-chips. Maar Broadcom heeft (nog) niet aangegeven dat ook te gaan doen. Waardoor veel analisten de overname niet helemaal kunnen duiden
Symantec is een pionier op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus, maar zoekt de afgelopen jaren naar een nieuwe koers. Het bedrijf versleet een reeks topbestuurders en deed voor miljarden aan overnames, onder meer van beveiligingsbedrijf Blue Coat Systems. In mei moest Symantec zijn verwachte winstmarges bijstellen. Dezelfde dag bood CEO Greg Clark zijn ontslag aan
Broadccom koopt niet de goedlopende consumentendivisie, die verder gaat onder de naam Norton Lifelock.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.