Politie zet met nieuwe functie zwaarder in op ICT

Met ingang van 1 oktober 2019 wordt Koos Veefkind de nieuwe directeur Informatievoorziening en Chief Information Officer. Veefkind was sinds 2014 diensthoofd ICT bij het Politiedienstencentrum.

'Informatievoorziening, digitalisering en innovatie zijn cruciaal voor een informatie-gestuurde organisatie als de politie. Het zwaartepunt zal steeds meer verschuiven van informatievoorziening als faciliterende taak, naar ontwikkeling van het politievak als onderdeel van de digitaliserende samenleving, met "IV als politiewapen", aldus Veefkind.

Nieuw CIO-stelsel

De rol van de Chief Information Officer verschuift van de korpsleiding naar de directeur IV. Deze ondersteunt daarmee de korpsleiding bij het op strategisch niveau richting geven aan de continuïteit van en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening. Hij wordt tevens verantwoordelijk voor de verandering van een CIO-Office naar autoriteiten op het gebied van Architectuur, Informatiebeveiliging en de Gegevensautoriteit.

Kennis en ervaring behouden

Leonard Kok zegt namens de korpsleiding: ' In een tijd waarin informatievoorziening en digitalisering in toenemende mate de agenda van de korpsleiding vullen, is het van belang dat we met Koos Veefkind een inhoudelijke topper op ICT-gebied in huis hebben. De nieuwe rol van directeur IV in samenhang met het vormgegeven van de CIO-rol is hem op het lijf geschreven.'

De Nederlandsche Bank en CBS

Voordat Koos Veefkind (1964) bij de politie kwam werken in 2014, was hij onder andere werkzaam bij De Nederlandsche Bank als CIO en bij het Centraal Bureau voor de Statistiek als directeur ICT.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.