CEO van Proximus Dominique Leroy gaat KPN leiden

De Belgische topbestuurder Dominique Leroy wordt de nieuwe bestuursvoorzitter bij KPN. Ze volgt de Italiaan Maximo Ibarra op, die tot veler verrassing al na anderhalf jaar om privéredenen opstapte bij het telecomconcern.

De 54-jarige Leroy staat sinds 2014 aan het roer bij Proximus, de opvolger van Belgacom. Het is de bedoeling dat ze op 1 december begint bij KPN.

Leroy is sinds 2014 CEO bij Proximus, waar ze sinds 2011 aan de slag is. Daarvoor werkte ze 24 jaar voor Unilever. Duco Sickinghe, voorzitter van KPN en in België vooral bekend als voormalig topman van Telenet, roemt alvast haar “sterke strategische, operationele en communicatieve” vaardigheden. Leroy zelf zegt in het persbericht van KPN erg blij te zijn de nieuwe CEO van KPN te worden.. De centrale ondernemingsraad van KPN steunt de aanstelling van Leroy. Voor ze benoemd kan worden, moet er nog wel een bijzondere aandeelhoudersvergadering worden uitgeschreven.

Leroy meldt: 'Ik ben zeer verheugd met de voorgenomen benoeming tot ceo. KPN heeft een zeer goede reputatie en een uitstekend managementteam. Ik kijk er naar uit om met hen en de KPN-collega’s te werken om uitvoering te geven aan de strategie en de kwaliteitsleider in Nederland te worden waar de klant centraal staat."

Minister De Backer prijst Leroy

Minister van Telecommunicatie Philippe De Backer prijst Dominique Leroy voor de “nieuwe commerciële dynamiek” waar ze bij Proximus voor heeft gezorgd en omdat ze het bedrijf op weg naar een digitale toekomst heeft gezet. Dat zegt De Backer in een reactie op het aangekondigd vertrek van Leroy.

Frisse wind

“Als CEO en Telecomminister liepen onze belangen niet altijd gelijk”, zegt vicepremier Alexander De Croo (Open Vld), tot eind vorig jaar ook minister van Telecom was tegen Het Laatste Nieuws. “Zij kwam op voor haar bedrijf, terwijl ik als telecomminister uitdrukkelijk de kaart van de consument trok. Maar ik heb haar professionalisme en engagement altijd bijzonder gewaardeerd”.

De minister vindt ook dat Leroy de voorbije jaren bij Proximus een frisse wind heeft laten waaien én dat ze als vrouwelijke CEO is uitgegroeid tot een belangrijk rolmodel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.