Amazon verbreedt draagvlak spraaktechnologie

Amazon kondigt een samenwerking met dertig techbedrijven aan op het gebied van spraaktechnologie. Dat is te lezen op de website van de internetgigant, die de handen ineenslaat met onder andere Microsoft, Spotify, Sonos, BMW, Verizon, Orange, Salesforce en Intel. Doel is dat gebruikers op één device met meerdere spraakassistenten uit de voeten kunnen.

De device-leveranciers Apple, Google en Samsung staan opvallend genoeg niet op de lijst. De samenwerking wordt aangekondigd als het ‘Voice Interoperability Initiative’ en heeft als doel dat gebruikers meerdere spraakassistenten kunnen gebruiken op één apparaat. Die spraakhulpen kunnen geactiveerd worden door het uitspreken van verschillende startwoorden. Volgens Amazon moeten de spraakservices naadloos kunnen samenwerken en blijft de privacy en veiligheid van consumenten daarbij gewaarborgd.
Tijdens een hardware-evenement woensdag kondigde de internetgigant tevens aan dat spraakassistent Alexa beschikbaar wordt op andere apparaten. Daarbij presenteerde het bedrijf verschillende nieuwe producten. Zo heet Amazons nieuwste slimme luidspreker de Echo Studio, is de Echo Frames een bril met ingebouwde luidsprekers en een microfoontje en werd een ring met ingebouwde microfoon gepresenteerd als de Echo Loop. Op dit moment is de smartphone de belangrijkste afnemer van de spraakassistent. De verwachting is dat dit in de toekomst zal verschuiven naar smart tv’s, smartspeakers en wearables.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.