GSMA lanceert Inclusive Tech Lab

De GSMA, gaat een zogenaamd Inclusive Tech Lab oprichten om de inclusieve technologieën van de toekomst te onderzoeken, bouwen en uitrollen. Het gaat hierbij vooral om toegang en gebruik tot financiële diensten. The Bill and Melinda Gates Foundation heeft voor drie jaar financiering toegezegd .

Het lab is onderdeel van het GSMA Mobile for Development programma krijgt een breed werkterrein om inclusiviteit van onder andere ontwikkelingslanden zoveel mogelijk te stimuleren. Het gaat dan bijvoorbeeld over het openstellen en onderling compatibel maken van betalingssystemen, het aanmaken van digitale identiteiten voor ongeregistreerde mensen of het aanbieden van internettoegang aan vrouwen en kwetsbare bevolkingsgroepen. De GSMA zal daarvoor conceptmodellen opstellen en delen.

De adviesgroep van het initiatief zal potentiële projectideeën helpen onderzoeken, prioritiseren en uitwerken. Naast de Bill and Melinda Gates Association bestaat deze uit onder meer GoPay, Idemia, KaiOs, Mowali, Telenor, de Universiteit van Washington, Veon en Vodafone.

De eerste concrete resultaten uit het lab moeten al in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. ‘Met de lancering van het GSMA Inclusive Tech Lab nemen we een gedurfde nieuwe stap om innovatie te ondersteunen en te stimuleren door meer experimenten en de bereidheid om risico’s te nemen’, aldus Bart-Jan Pors op de site van de GSMA. ‘Het Lab biedt ons team van ‘technopreneurs’ de mogelijkheid voor het volgen van een praktische aanpak om de barrières voor economische en sociale inclusie verder weg te nemen.’

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.