Migratie C2000 uitgesteld naar 2020

De migratie van C2000 vindt pas plaats in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat meldt minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. De migratie van dit netwerk voor mobiele communicatie tussen noodhulpdiensten zou volgende maand starten. Oorspronkelijk zou het netwerk al in het eerste kwartaal van 2017 worden opgeleverd.

Grapperhaus geeft aan dat hij, op advies van de stuurgroep Vernieuwing C2000, heeft besloten in het eerste kwartaal van 2020 te migreren. 'De komende maanden zetten alle partijen in op het realiseren van deze migratie. Ik zal uw Kamer nog voor het einde van dit jaar op de hoogte brengen van de laatste voortgang in de vernieuwing van C2000. Ik hecht eraan te benadrukken dat een ict-project van deze omvang, ook na succesvolle implementatie, enige tijd nodig heeft om aan alle verwachtingen te voldoen”, schrijft hij in zijn brief.

Hij biedt de Kamer een besloten technische briefing voor de migratie van het spraaknetwerk aan, om de leden nader te informeren. Daarbij gaat het niet alleen om de laatste stand van zaken rond de migratie maar ook over het vervolgtraject: de vernieuwing van de radiobediening in de meldkamers.

De vernieuwing van C2000 is in drie projecten verdeeld. Het alarmeringsnetwerk P2000 is in juni 2018 vernieuwd. Ook de radiobediening in de meldkamers wordt afzonderlijk vernieuwd. Verder onderzoekt de overheid de opties om het C2000 systeem binnen enkele jaren te vervangen. De AIVD heeft geadviseerd over de risico's van de keuze voor de Chinese leverancier Hytera.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.