Women in Tech start Nederlands chapter

De internationale organisatie Women in Tech is dit najaar een Nederlands chapter gestart, de Advisory Board is deze week bekendgemaakt. “We juichen dit initiatief enorm toe en gaan hier als BTG zeker mee aan de slag”, aldus Petra Claessen, directeur BTG.

Het afgelopen BTG Business Event deze week bij KPN liet weer eens zien dat er veel capabele vrouwen actief zijn in de IT en telecom. Zo stonden Marieke Snoep (KPN),  Heleen Uijt de Haag (Ministerie EZK), Sandra van Heukelom (Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn,), Barbara Kathmann (wethouder Rotterdam), Petra Claessen (BTG) en Janne Verijken (Spring Company) op het podium met boeiende presentaties.

“ BTG vindt het belangrijk dat er meer vrouwen aan de top komen in de tech-sector en dat we ook meisjes stimuleren om te kiezen voor deze sector. Vandaar dat BTG het Nederlandse chapter van harte welkom heet. “
De zojuist benoemde advisory board bestaat uit Cara Antoine (Microsoft), Carine de Meyere (Future Planet Capital), Harry van Dorenmalen en Lieke Lamb.

BTG beschikt over de juiste contacten binnen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en andere relevante organisaties. BTG wil zo bewust de verbinding leggen met vrouwen in tech. BTG-directeur Petra Claessen: “Ik wil daarvoor ook de aansluiting zoeken met vrouwen en meisjes in het onderwijs. Ook hierbij gaan we inzetten op ”green meets grey.” Want onze ervaring is dat de mix tussen starters en ervaren professionals voor beide een positieve stimulans geeft.”
“Onze doelstelling is duidelijk; Meer vrouwen aan de top in tech en jonge vrouwen en meisjes interesseren voor onderwijs en toetreding tot de IT- en Telecom-sector. Dat is een doelstelling die heel goed in de strategie van BTG past. Wil je participeren in dit initiatief, neem dan gerust contact met me op."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.