Xerox wil HP inlijven

Xerox is van plan om HP Inc. over te nemen. Het was al een gerucht en is nu bevestigd door HP. Een overname zou van de combinatie de grootste fabrikant van kantoorapparatuur maken.

De twee techbedrijven spraken eerder over een samenvoeging van activiteiten. Die gesprekken leidden nu tot een concreet bod van Xerox, zo meldt HP in een verklaring. De pc- en printerfabrikant neemt het bod in overweging en houdt daarbij de belangen van zijn aandeelhouders in de gaten. HP is de tweede grootste producent van pc’s, na Lenovo.

Afgelopen week meldde de Wall Street Journal dat Xerox een miljardenbod op HP overweegt. Het zou gaan om een bod van 27 miljard dollar. De deal zou leiden tot een jaarlijkse besparing van 2 miljard dollar. HP worstelt al een tijdje en heeft recent een nieuwe CEO benoemt en een reorganisatieplan aangekondigd waarbij 16 procent van het personeel weg zou moeten.

Volgens de krant is de dealnog niet in kannen en kruiken. Het grootste struikelblok zou de financiering zijn. HP is qua marktwaarde enkele malen groter als Xerox

Xerox blies vorig jaar een beoogde fusie met zijn Japanse concurrent Fujifilm op het laatste moment af. Dit zette kwaad bloed bij de Japanners, die een claim van een miljard dollar bij de Amerikanen neerlegden. Deze claim komt waarschijnlijk te vervallen, nu Fujifilm heeft besloten Xerox voor 2,3 miljard dollar te willen uitkopen uit hun joint venture Fuji Xerox. Het geld dat Xerox hiermee binnenhaalt, zou het bedrijf kunnen toevoegen aan de overnamepot voor HP.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.