BTG prominent aanwezig op Smart City Expo World Congress

BTG bezoekt met een delegatie de wereldbeurs Smart City Expo World Congress in Barcelona en is ook vertegenwoordigd in het Holland Paviljoen. Op woensdag 20 november van 11.00 – 11.30 uur presenteren Eric Reij, Petra Claessen en Danny Frietman in Barcelona de plannen van BTG rond het thema "Intelligent Connectivity empowering Smart Sustainable Cities".

Samen met de partners uit de BTG Expertgroep Smart Cities presenteren we diverse toepassingen voor een smart sustainable city. Of het nou gaat om security, mobility of resilience. We gebruiken de gemeente Almere als voorbeeld en kijken naar de toepassingen van 5G bij de ontwikkeling van de Floriade Expo 2022.
De afgelopen jaren heeft BTG als belangenbehartiger ook in dit domein grote stappen gezet. BTG is de formele partner in Nederland om het project U4SSC van de UN verder uit te rollen. De reden is dat BTG Vereniging vanuit een onafhankelijke rol, in combinatie met de aangesloten bedrijven, organisaties, contacten met de overheid, de brugfunctie kan vervullen naar al die steden die een “Smart Sustainable City” willen worden.

Naar verwachting 25.000 bezoekers uit 146 landen bezoeken dit jaar de Expo, die loopt van zondag 17 tot en met donderdag 21 november. Meer dan 800 gemeenten uit de hele wereld zijn er vertegenwoordigd. Hier staan een kleine 900 exposanten en een serie aan congressen en side-events met rond de 450 sprekers. Nederland zal met een innovatiemissie en met een afvaardiging van burgemeesters en vertegenwoordigers van gemeenten aanwezig zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.