Eurofiber door overnames actief in Frankrijk

Het Nederlands-Belgische Eurofiber heeft de overname van drie Franse bedrijven aangekondigd: Eurafibre, ATE en Eura DC. Vanuit hun vestigingen in Lille hebben deze bedrijven een sterke positie opgebouwd in het noorden van Frankrijk op het gebied van glasvezel, cloud solutions, managed services en server hosting diensten in datacenters.

Samen exploiteren deze Franse bedrijven meer dan 2.000 km glasvezelnetwerk en 2 lokale datacenters voor veel klanten in het gebied, waaronder 150 bedrijventerreinen en 200 plaatsen in het noorden van Frankrijk. De overgenomen bedrijven tonen sterke overeenkomsten met de Eurofiber ondernemingen, zowel qua fijnmazigheid van hun netwerken alsmede hun visie op open digitale infrastructuren. Deze gezamenlijke visie betekent dat klanten naar eigen wens hun connectiviteit, colocatie en cloud infrastructuur diensten kunnen kiezen, en daarmee de volledige vrijheid hebben om zelf hun diensten, toepassingen en aanbieders te bepalen.

Europese ambitie
Alex Goldblum, CEO bij Eurofiber: „We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Eurafibre, ATE en Eura DC. Deze bedrijven passen perfect bij onze ambitie voor groei binnen Europa, vooral vanwege hun focus en hun welverdiende reputatie voor grote klanttevredenheid.” Maxence Rousseau, chief executive officer van Eurafibre, ATE en Eura DC: „We wilden onze bedrijven naar de volgende fase brengen en zochten daarom een solide partner die ons kon helpen met het volbrengen van die ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat we in Eurofiber de perfecte match hebben gevonden op zowel operationeel, commercieel als cultureel niveau. We kijken uit naar een goeie samenwerking waarin we onze huidige en toekomstige klanten gaan voorzien van hoogstaande dienstverlening.”
Zowel CEO/CTO Maxence Rousseau alsmede CFO/COO Sophie Lebrecht blijven aangesteld in hun huidige rollen binnen de bedrijfsstructuur.

Over Eurafibre
Eurafibre is een exploitant van digitale infrastructuur, die haar eigen glasvezelnetwerk beheert dat meer dan 2.000 km in het noorden van Frankrijk bestrijkt. Voor de zakelijke markt biedt Eurafibre oplossingen voor supersnelle internettoegang, LAN-to-LAN en dark fiber connectiviteit, DWDM-verbindingen en connectiviteit tussen datacenters. Eurafibre bestrijkt een gebied met meer dan 200 plaatsen in de Hauts-de-France regio, van waaruit 150 bedrijventerreinen worden bediend en van waaruit 24 datacenters en Points of Presence (POPs) met elkaar worden verbonden. Met de modulaire diensten van Eurafibre op het gebied van connectiviteit, kunnen dienstverleners hun klanten ook voorzien van robuuste toegevoegde waarde oplossingen op het gebied van telecom. Eurafibre is onder andere sterk in netwerkdichtheid, kwaliteit van dienstverlening en bijzondere snelle responstijden.

Over ATE
Als hosting en outsourcing provider is ATE gespecialiseerd in robuuste, efficiënte oplossingen die de veiligheid en beschikbaarheid van bedrijf kritische applicaties van klanten waarborgen. ATE biedt flexibele outsourcing oplossingen aan, die volledig toegespitst zijn op de behoeftes van de klant. Deze fysieke en/of cloud computing oplossingen worden gehost in Frankrijk op moderne redundant uitgevoerde infrastructuren, die via een eigen glasvezelnetwerk (AS24935) zijn verbonden met 's werelds grootste telecomprovider, Orange. Naast ISO 27001 certificering is ATE ook de eerste hosting provider die door het Franse Ministerie van Volksgezondheid geaccrediteerd is om alle vormen van gezondheidsdata te hosten (volledige accreditering voor Health Data Services). Het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten van klanten ziet ATE als haar hoofdtaak.

Over Eura DC
Het Franse Eura DC is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van server hosting in carrier-neutrale colocatie datacenters in Noord-Frankrijk. Eura DC biedt klanten de gelegenheid om hun hele IT-infrastructuur uit te besteden door gebruik te maken van bays, racks, private cages, of complete ruimten, die zowel de veiligheid als de verbinding garanderen. Daarnaast beschikken ze over alle voordelen van uiterst betrouwbare stroomvoorzieningen en koelsystemen die redundant zijn uitgevoerd. De shared hosting oplossingen van Eura DC zijn ontwikkeld om te kunnen voldoen aan veranderende behoefte van klanten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.