Focus op intelligent connectivity in 2020

BTG blijft vooruitkijken en we anticiperen op de vraag. Zo is BTG al volop bezig met het komende jaar. Het BTG-jaarthema van 2020 is: intelligent connectivity. Hiermee sluit BTG voor een groot deel aan op het Actieplan Digitale Connectiviteit van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook de internationale ontwikkelingen volgt BTG nauwgezet. Ons jaarthema sluit dan ook aan bij de GSMA, zo staat het MWC 2020 helemaal in het teken van intelligent connectivity. Voor de uitrol binnen onze vereniging werken we in onze Expertgroepen nauw samen met leden, partners en klanten van TGG, op de diverse strategische thema’s. Deze thema’s zijn vastgesteld in nauw overleg met onze directe BTG-achterban, partners en spelers uit de branche. Voor elk strategisch thema is een Expertgroep samengesteld die gemiddeld twee keer per jaar een bijeenkomst organiseert.

De BTG Vereniging is met recht knowledge driven en het groeiend aantal deelnemers aan onze bijeenkomsten en events laat zien, dat we kennelijk de juiste digitale snaar raken. Op deze wijze brengt BTG structureel partijen bij elkaar om marktimperfecties op te lossen en samen naar oplossingen te zoeken voor de uitdagingen waarmee we allemaal te maken hebben. De thema’s voor 2020 zijn: 5G, smart society inclusief smart cities & smart industries, artificial intelligence, data analytics & science, cyber security en circulaire economie. Ook willen we op het vlak van ICT & Telecom de verbinding maken met andere branches zoals LTO, logistiek en agri. Alle BTG-activiteiten zijn gericht op verbinding en interactie met onze directe achterban, wat tot groei leidt. De strategische thema’s die vanuit 2019 worden gecontinueerd, zijn: indoordekking, Internet of Things en mission critical & business critical.

Bijzondere insteek
Het strategische thema smart city krijgt in 2020 een bijzondere insteek in samenwerking met smart industries. Dit onderwerp wordt strategisch door BTG omarmd vanwege de veranderende positie van steden in ons digitale tijdperk, niet alleen als ‘thuisbasis’ voor burgers en stakeholders, maar ook als informatiebron voor beleid. In de BTG-Expertgroep zal de rol van ruimte en ruimtegebruik in de stad als bron van inclusive city life, duurzame vitaliteit en sense of community behandeld worden. Ook wordt gekeken naar de toekomst van de stad tegen de achtergrond van digitale technologische ontwikkelingen als big data, social media-netwerken en robotica.

Vernieuwing in bijeenkomsten
Vernieuwing is eveneens doorgevoerd in één van de pijlers van BTG: de events en bijeenkomsten. Vanaf 2020 komen er speciale peergroup-bijeenkomsten voor Young Professionals en voor Managers. BTG start ook met een peergroup voor start-ups, vanwege onze innovatiedrang en om de verbinding te leggen naar het bedrijfsleven. BTG is al aan de slag met roadshows om gemeenten te verbinden aan het U4SSC-concept, waar BTG een cruciale rol in speelt.

BTG & TGG, dé autoriteit in de markt waar je terecht kunt vanaf student tot en met executive, om bij te blijven in kennis en kunde, in best practices en met toegang tot een geweldig en uniek netwerk van professionals. Onze keurmerken geven aan dat je up-to-date bent op het vlak van ICT & Telecom. Graag tot zeer binnenkort op een van de BTG events of bijeenkomsten!

Eric Reij
Voorzitter BTG

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.