GTT voltooit overname van KPN International

GTT Communications, een wereldwijde provider van cloudnetwerken voor multinationals, heeft de definitieve overname van KPN International bekendgemaakt. KPN International is een divisie van KPN NV met hoofdkantoor in Nederland en beschikt over een wereldwijd opererend IP-netwerk voor grootzakelijke en carrier klanten.

De strategische samenwerking:

 • Voegt meer dan 400 nieuwe strategische ondernemingen en opdrachtgevers toe. GTT wordt de voorkeursleverancier voor internationale netwerken bij honderden klanten die KPN behoudt.
 • Is een aanvulling op het uitgebreide portfolio aan van de cloud netwerkdiensten van GTT waaronder transport-, internet- en WAN-diensten en verbreedt het aanbod van GTT’s wereldwijde Tier 1 IP-netwerk in Europa in 21 landen.
 • Draagt bij aan de wereldwijde verkoop-, operationele-, dienstverlening- en klantenservice-organisatie, met een bewezen staat van dienst bij het leveren van een uitstekende klantervaring.

“Dankzij deze overname versterken we de aanwezigheid van GTT in Europa, onder meer door de uitbreiding van het klantportfolio en een groep getalenteerde nieuwe medewerkers”, zegt president en CEO Rick Calder van GTT. “We kijken ernaar uit de ambitieuze klanten van KPN International te verwelkomen. Zij krijgen nu toegang tot het groeiende wereldwijde netwerk van GTT en ons uitgebreide dienstenportfolio. Voor hen maken we onze belofte waar om mensen overal ter wereld met elkaar en met iedere applicatie in de cloud te verbinden.”

GTT betaalt 50 miljoen euro op schuldenvrije basis om de transactie af te ronden. Het bedrijf blijft kijken naar mogelijkheden om de eigen kapitaalstructuur verder te optimaliseren en neemt daarbij diverse financierings- en herfinancieringsmogelijkheden in overweging.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.