WiFi 6E met ondersteuning 6 GHz aangekondigd

De Wi-Fi Alliance heeft de standaard WiFi 6E aangekondigd op zijn website. Deze standaard is een uitbreiding van de huidige specificaties van WiFi 6. Met 6E wordt ondersteuning van verbindingen op 6 GHz mogelijk. De gewone 6-specificatie is bruikbaar op de frequenties 2,4 GHz en 5 GHz doen.

De aanduiding WiFi 6E wordt gebruikt voor apparaten die ook verbindingen kunnen maken op 6 GHz. Sommige apparaten die ondersteuning hebben voor WiFi 6 kunnen dat al, maar dat geldt niet voor alle apparaten. Met WiFi 6E-certificering moet duidelijker worden welke apparaten hiervoor ondersteuning hebben, zodra verbindingen op 6 GHz mogelijk worden.

Vrijgave 6 GHz

Met het uitbrengen van WiFi 6E loopt de Wi-Fi Alliance vooruit op het aanbieden van 6 GHz-verbindingen. Deze worden naar verwachting in de toekomst mogelijk als overheden dit deel van het spectrum vrijgeven. Het uitbreiden van het WiFi-spectrum naar 6 GHz zorgt ervoor dat er extra capaciteit vrijkomt. Ook zullen WiFi-verbindingen elkaar minder snel in de weg zitten door keuzemogelijkheid tussen 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz.

Certificeren

De Wi-Fi Alliance begon vorig jaar met het certificeren van WiFi 6-apparaten. De technologie werd voorheen 802.11ax genoemd, maar de Wi-Fi Alliance heeft zijn draadloze protocollen hernoemd. Hierbij verwijst WiFi 6 naar de zesde generatie. De eerste fabrikanten van 802.11ax-routers claimen een totale maximale theoretische bandbreedte van 11 Gbps, maar in de praktijk zal dit lager liggen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.