Aliter Networks ontvangt als eerste circulaire IT-netwerkbedrijf B Corp-certificering 

Aliter Networks heeft haar certificering als B Corp-bedrijf ontvangen. Hiermee sluit het IT-netwerkbedrijf zich aan bij een wereldwijd groeiende groep van op duurzaamheid gerichte organisaties. "De B Corp-certificering bevestigt dat we op de goede weg zijn met onze circulaire IT-strategie", zegt Chief Happiness Officer en algemeen directeur Odette van Zijdveld.

Aliter is gespecialiseerd in refurbished IT-netwerkapparatuur heeft een sterke verantwoordelijkheid om een positief verschil te maken in de wereld, vertelt Odette van Zijdveld van Aliter Networks. “We hebben een circulair bedrijfsmodel en zijn er trots op dat die visie heeft geleid tot een  B Corp-certificering. Hiermee scharen we ons in dezelfde klasse als inspirerende bedrijven zoals Ben & Jerry's, Danone, Tony’s Chocolonely, Triodos Bank, de Body Shop, the Guardian, Engie en Dopper.”

Slow IT

Aliter Networks koopt en verkoopt tweedehands netwerkapparatuur zoals routers, switches en VoIP-systemen met als doel de levenscyclus van de hardware te verlengen. Sinds de start in 2009 heeft Aliter het hergebruik van ruim 150.000 IT-producten mogelijk gemaakt. Zo is minimaal 310.000 kilo e-waste bespaard. “We zijn er trots op onze klanten te helpen om een verschil te maken met IT”, aldus Van Zijdveld. “Dit resulteert in minder afval, vermindert de productie en het gebruik van (schaarse) hulpbronnen en verlaagt tegelijkertijd de CO2-uitstoot aanzienlijk."

Net als in de mode-industrie, waar een verschuiving naar slow fashion plaatsvindt, gelooft Van Zijdveld dat het nu ook tijd is voor slow IT. “We zouden graag zien dat meer IT-producten worden hergebruikt. Ook promoten we de focus op het delen van kennis en infrastructuur en het gebruik in plaats van het bezit van apparatuur."

Duurzaamheidsstrategie

Hubertine Roessingh, Executive Director Benelux van B-Lab, is verheugd om Aliter Networks te mogen verwelkomen in de B Corp-gemeenschap. “Aliter is het eerste circulaire IT-bedrijf dat zich bij onze community aansluit”, zegt Roessing. “Er is nog zo veel werk te doen om de IT-industrie duurzamer te maken. Met een vooruitstrevende duurzaamheidsstrategie loopt Aliter voorop in de transformatie van lineaire naar circulaire IT.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.