Keuze Britse overheid over Huawei kost BT circa 600 miljoen euro

De beslissing van de Britse overheid om de betrokkenheid van Huawei bij netwerken in het VK te beperken, kost BT volgens CEO Philip Jansen naar verwachting zo'n 600 miljoen euro in de komende vijf jaar. De rol van Huawei wordt echter gelimiteerd tot 35 procent in de radio-apparatuur.

BT gebruikt apparatuur van Huawei binnen de mobiele infrastructuur en, in mindere mate, in diens glasvezelnetwerk. Het grootste deel van de kosten vloeit voort uit het verwijderen van de 4G-kit. Eerder deze week gaf het VK exploitanten toestemming om Huawei-apparatuur in hun 5G-netwerken te gebruiken.

Volgens Jansen is het merendeel van de kosten 'front-loaded', waarschijnlijk gespreid over de komende drie jaar. Hij voegt eraan toe dat de rol van Huawei buitengewoon nuttig was. Hoewel er nog vragen zijn over het beleid van de overheid, kan BT volgens Jansen snel doorgaan met het uitbreiden van het 5G-netwerk van EE. Het bedrijf is de volledige impact van het besluit van de overheid nog steeds aan het onderzoeken. De CEO meent ten slotte dat BT de herbalancering van het netwerk, waar het bedrijf al mee bezig was, moet gaan versnellen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.