Henk Don vertrokken uit bestuur ACM

Henk Don is per 1 februari vertrokken als bestuurslid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder had dit in augustus vorig jaar al bekend gemaakt. Don wordt op 2 maart opgevolgd door Manon Leijten. Het ACM-bestuur bestaat dan verder uit Cateautje Hijmans van den Bergh en Martijn Snoep.

Henk Don werkt al ruim tien jaar voor de toezichthouder. Per 1 oktober 2009 werd hij benoemd tot bestuurslid bij de NMa en per 1 april 2013 bij de ACM. Don vindt het werk bij de ACM nog steeds fascinerend. “Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt.”

Manon Leijten

Manon Leijten, per 2 maart bestuurslid bij ACM

Manon Leijten is in november vorig jaar door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd als opvolger in het bestuur van de ACM. Ze werkte de afgelopen 6,5 jaar als secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. Van 2011 tot 2013 was zij directeur-generaal Algemene Bestuursdienst bij het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Van 2008 tot 2011 was zij directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Leijten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de ACM is uiteraard blij met de komst van Leijten. “Ze heeft grote politiek-bestuurlijke ervaring en beleidseconomische expertise. Ook brengt ze de nodige ervaring met het werk van markttoezichthouders mee vanuit haar functie als secretaris-generaal van Financiën en haar contacten met AFM en DNB.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.