Europese subsidie voor wifi-hotspots

De Europese Unie maakt 120 miljoen euro subsidie vrij om in totaal 8.000 gemeenten van openbare wifi te voorzien. Gemeenten kunnen 15.000 euro subsidie krijgen voor een wifi-hotspot in openbare ruimtes als gemeentehuizen, bibliotheken, parken en musea.

De subsidie moet worden aangewend voor de apparatuur en aanleg van openbare gratis wifi-diensten, of voor het uitbreiden van bestaande netwerken.

Online aanvragen

Voor het programma is in totaal 120 miljoen euro beschikbaar. Een gemeente of een groep gemeenten kan vanaf 17 maart online een aanvraag indienen. Iedere lidstaat krijgt in ieder geval een subsidie voor vijftien gemeenten. De Europese Commissie selecteert de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.