CM.com maakt WeChat Pay beschikbaar voor Europese bedrijven

CM.com lanceert WeChat Pay voor Europese klanten. CM.com is officieel partner van de Chinese betaaldienst WeChat Pay en biedt dit nu dus aan als communicatie- en betaaloplossing voor B2C-klanten. CM.com maakt de dienst zowel online als offline beschikbaar via een QR-code.

Met de oplossing van CM.com kunnen Europese bedrijven WeChat nu als kanaal inzetten voor Conversational Commerce. Nu al gebruiken een miljard Chinezen de betaalmethode voor betalingen onderling en aan bedrijven. CM.com is een Nederlandse aanbieder van Conversational Commerce-oplossingen en werkt er momenteel dus aan om WeChat beschikbaar te maken op het Conversational Commerce-platform. Zo kunnen bedrijven de beste klantenservice en chat- en betalingsfuncties combineren en zo een verbeterede klantervaring creëren in de communicatiekanalen van consumenten.

Groei in China

Door de alsmaar groeiende middenklasse in China neemt de belangstelling voor Europese goederen en diensten toe. Hierdoor is onder Europese retailers de vraag naar bekende Chinese betaalmethoden exponentieel gegroeid voor zowel online aankopen als voor aankopen in winkels. Nu er meer online wordt gekocht is het juist nu nog relevanter voorbereidingen te treffen om de vraag van de Chinese consument te beantwoorden, vindt CM.com.

Onderzoek

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat de juiste betalingsmethoden cruciaal zijn voor Chinese consumenten bij hun aankoopbeslissingsproces. Ze beoordelen gemak en gebruiksvriendelijkheid als de belangrijkste factoren. Volgens het onderzoek is 92 procent van de Chinezen eerder geneigd te betalen met hun smartphone. Als meer Europese retailers naast andere beschikbare mobiele betaaloplossingen ook WeChat Pay, accepteren, dan zou 89 procent van de Chinezen eerder geneigd zijn Europese producten te kopen en er bovendien meer aan uitgeven.

Betalingen integreren

Door WeChat Pay aan te bieden, beantwoorden retailers aan de Chinese vraag naar Europese goederen en diensten en blijven ze de concurrentie een stapje voor. CM.com wil Europese klanten meenemen in de wereld van messaging en geïntegreerde betalingen. CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com is enthousiast over de samenwerking met WeChat. “De Chinese markt is vooruitstrevend als het gaat om frictieloze integratie van betalingen”, zegt Van Glabbeek. “Chinese consumenten gebruiken WeChat voor bijna al hun bestedingen en het is nu al standaard voor Chinese shoppers. Het moet nog worden ontdekt en benut door Europese retailers. Daarom voegen we WeChat Pay toe aan ons aanbod van Conversational Commerce-oplossingen. Zo helpen we Europese bedrijven deze nieuwe weg in te slaan en internationale shoppers gemakkelijker toegang te geven tot Europese producten.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.