BTG-partners creëren ‘lucht’ voor ziekenhuizen op alternatieve locaties

In navolging van het succesvolle initiatief van diverse BTG-partners om een boot in te richten als noodhospitaal wordt er nu letterlijk en figuurlijk ‘lucht’ gecreëerd voor ziekenhuizen, verzorgingshuizen en patiënten in bestaande zorg. Op diverse alternatieve locaties werken bedrijven in de ICT/Telecom sector samen om medium care en light care afdelingen van ziekenhuizen in te richten.

Te denken valt aan locaties als Ahoy Rotterdam, MECC Maastricht, hotels, gymzalen en revalidatiecentra. Om ervoor te zorgen dat patiënten in schone lucht kunnen worden behandeld, zijn uitgebreide filters beschikbaar. Deze zogenaamde ‘corona vangers’ kunnen overal worden gebruikt. Als laatste doet het bedrijfsleven een beroep op de Nederlandse industrie voor de productie van beademingsapparatuur, een unieke kans voor Nederlandse bedrijven om samen door deze crisis te komen. "Als ICT en Telecombranche en als BTG brancheorganisatie in het bijzonder hebben wij de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om deze initiatieven van onze leden te bundelen en door te zetten naar de verantwoordelijke instanties", aldus Petra Claessen, directeur van BTG en serviceorganisatie TGG.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.