Oproep BTG voor leveren apparatuur slaat aan

Afgelopen weken heeft BTG bij monde van haar directeur Petra Claessen een oproep gedaan om apparatuur te leveren. Onder meer voor het inrichten van noodhospitaals en om kinderen te ondersteunen bij onderwijs op afstand. Deze oproep heeft inmiddels het nodige opgeleverd.

Zo leverde ons lid Huawei onlangs een zending met 800.000 mondkapjes voor de zorg en tablets aan ministeries, om besmette patiënten in staat te stellen met hun naasten te communiceren. GROSC , leverancier van kritische communicatiemiddelen, heeft telecomapparatuur gedoneerd voor de inrichting van noodhospitalen.

Omdat China in het begin zo dankbaar was met de hulp uit de rest van de wereld, besefte Steven Cai, CEO Huawei Nederland, dat het van het allergrootste belang is om de artsen en verpleegkundigen te beschermen. Als zij hun werk goed kunnen doen, kunnen zij daarmee een veel grotere groep patiënten beschermen. Toen Cai zag dat het virus ook in Nederland snel om zich heen ging grijpen, is hij samen met het hoofdkantoor gaan kijken hoe Huawei zijn steentje bij zou kunnen dragen aan de bestrijding van het Coronavirus in Nederland. Huawei heeft inmiddels meer dan 800.000 mondkapjes kunnen overhandigen aan Minister de Jonge van VWS en aan een aantal zorginstellingen zoals het UMC Utrecht en Zuyderland Ziekenhuis in Geleen.
Inmiddels heeft Huawei ook tablets gedoneerd aan het ministerie. Met deze devices kunnen patiënten in contact blijven met hun naasten, ook als ze geïsoleerd zijn van de buitenwereld.

BTG is trots op de belangeloze ondersteuning vanuit haar partners. Zo steunen we vanuit de IT/Telecom onze helden in de zorg.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.