GSA: 5G-abonnementen in de lift

GSA stelt dat wereldwijd steeds meer 5G-abonnementen worden aangeschaft. LTE blijft nog steeds de meest gebruikte mobiele technologie. Dit blijkt uit onderzoek van de brancheorganisatie.

In hun onderzoek stellen de specialisten van de brancheorganisatie van de mobiele industrie dat in 2019 in totaal 17,73 miljoen 5G-abonnementen zijn verkocht. Dit is het viervoudige van wat er in 2018 werd verkocht. Blijkbaar is 5G, ondanks de beperkte beschikbaarheid aan live-netwerken toch al zeer populair.

LTE dominante technologie

Ondanks deze populariteit is LTE of 4G nog altijd de meest populaire technologie. Hiervan kwam het totaal in 2019 wereldwijd op 5,27 miljard abonnementen. Het aantal abonnementen groeide in het afgelopen jaar met 24,4 procent of 1,032 miljard 4G-abonnementen. Dit was ongeveer 57,7 procent van alle mondiale verkochte abonnementen.

Toekomstige ontwikkelingen

GSA keek vanzelfsprekend ook naar toekomstige ontwikkelingen. Tegen 2024 zullen er wereldwijd maar liefst 10,5 miljard mobiele abonnementen zijn. In 2022 is het merendeel, iets meer dan 64 procent van alle mobiele abonnementen een 4G-abonnement. Vanaf 2023 zal dit marktaandeel echter gaan dalen als eindgebruikers de voorkeur gaan geven aan 5G-abonnementen. LTE blijft in 2024 nog het grootste marktaandeel houden, rond de 59 procent, maar 5G nadert snel met tegen de 20 procent marktaandeel. De marktaandelen van 3G- en 2G-abonnementen gaan de komende tijd alleen maar dalen.

Bron: GSA

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.