Tweede Kamer eist terecht betere bescherming mobiele infrastructuur

De aanslagen die de laatste tijd zijn gepleegd op zendmasten tonen aan dat de voor de Nederlandse maatschappij én economie cruciale digitale infrastructuur toch kwetsbaarder is dan we lange tijd dachten.

Als BTG pleiten we absoluut voor een betere bescherming van onze digitale infrastructuur. Deze vormt de basis van het succes van Nederland zowel voor ons als land, als voor onze welvaart en welzijn.

Die bescherming moet op twee niveaus plaatsvinden. Allereerst politiek via de Wet Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie (WOZT).

Maar ook de fysieke bescherming van onze infrastructuur kan beter. BTG werkt, samen met haar Serviceorganisatie TGG en de Solution Partners, aan oplossingen. Bijvoorbeeld door het invoeren van realtime monitoring van zendmasten en andere vitale delen van de infra met video, audio en sensoren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.