5G – Verbonden met de toekomst

Op woensdag 22 april vond het BTG Knowledge Café plaats met Peter Rake (5Groningen) en Jurjen Veldhuizen (Huawei) over de ontwikkeling en adoptie van 5G in Nederland, gemodereerd door Danny Frietman.

Het belang van een digitaal verbonden infrastructuur voor een gezonde maatschappij en economie is nog nooit zo duidelijk geweest als tijdens deze Corona pandemie. 5G is de basis voor nieuwe vormen van performance en efficiency, nieuwe gebruikerservaringen en het verbinden van nieuwe industrieën.

Jurjen Veldhuizen van Huawei was de eerste spreker en hij gaf de deelnemers een laatste inzicht in de stand van 5G in de wereld, de kansen die er liggen en ook de uitdagingen. Vooral de inzichten in adoptie per land en de veilingen kwamen nadrukkelijk aan bod. Peter Rake gaf vernieuwde inzichten in de wijze waarop het 5G fieldlab in Groningen progressie maakt. De interactieve sessie duurde meer dan een uur en met ruim 100 actieve deelnemers werd de relevantie van deze online kennissessie aangetoond.

Dat blijkt ook uit de berichtgeving van vandaag waarin VodafoneZiggo aankondigt 5G te activeren in ruim de helft van Nederland.

Interessante links:

200422 Powerpoint BTG KC 5G

https://www.gsma.com/publicpolicy/resources/realising-5gs-full-potential-setting-policies-for-success

https://www.vodafoneziggo.nl/nieuws/vodafone-start-met-5g-nederland/

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.