Op naar een intelligente lock-out

Voorzichtig lijkt het de goede kant op te gaan en durven we weer naar de toekomst te kijken. Ondanks deze ongekende crisis ben ik daar eerlijk gezegd heel optimistisch over.

Als land hebben we de afgelopen weken heel zwaar geleund op onze digitale infrastructuur. Waar we in het verleden vaak zorgvuldig de voors en tegens van digitaliseringsprojecten afwogen, hadden we nu geen andere keuze: we moesten om - per direct! En Nederland gaf geen krimp. We hebben er als BTG onderzoek naar gedaan: de digitale infrastructuur van ons land kon de plotselinge omslag naar massaal thuiswerken zonder enig probleem aan. Dat is iets waar we - gebruikers, leveranciers, overheid - erg trots op mogen zijn.

We willen dit virus echter niet alleen nu de baas worden, we willen hem ook de baas blijven. Onze digitale infrastructuur zal ons hierbij wederom enorm gaan helpen. Het biedt ons namelijk de mogelijkheid om stap voor stap aan een intelligentie lock-out te werken. Waarbij we de grote voordelen die digitalisering ons biedt, behouden en meer en meer gaan combineren met een herstel van ons sociale leven. Zodat we achteraf kunnen concluderen: het was een zware crisis, maar we zijn er sterker uitgekomen.

Petra Claessen
Directeur BTG/TGG

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.