Heineken-topman Van Boxmeer wordt bestuursvoorzitter Vodafone

CEO Jean-François Van Boxmeer van Heineken maakt eind juli de overstap naar Vodafone. Van Boxmeer volgt Gerard Kleisterlee daar op als bestuursvoorzitter. Kleisterlee legt na bijna een decennia zijn functie neer.

CEO Nick Read van Vodafone wijst in een verklaring onder meer op de ervaring van Van Boxmeer in het realiseren van groei met behulp van zowel B2B- als B2C-businessmodellen. Van Boxmeer was 15 jaar CEO van Heineken. Onder zijn leiding verdrievoudigde de waarde van het aandeel Heineken. Hij begon er in 1984 als trainee en was daarna onder meer verantwoordelijk voor de operaties in Congo, Polen en Italië. Er was al enkele maanden bekend dat hij weg zou gaan bij Heineken. Van Boxmeer treedt per 28 juli aan als niet-uitvoerend bestuurder. In november volgt hij oud-topman Kleisterlee van Philips op als bestuursvoorzitter.

Volgens Britse richtlijnen voor corporate governance kunnen bedrijven hun voorzitter maximaal negen jaar behouden en heeft Kleisterlee de limiet bereikt. In zijn bestuursperiode sloot Vodafone een van de grootste deals in de geschiedenis toen het een belang van 45 procent in Verizon Wireless verkocht voor 130 miljard dollar. Vodafone focust zich nu op zijn activiteiten in Europa en Afrika en is van plan volgend jaar een deel van zijn nieuw uitgebouwde mobiele mastactiviteiten te verkopen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.