NAVO veroordeelt cyberaanvallen op ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten

Instellingen als ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten zijn doelwit van cyberaanvallen. De NAVO veroordeelt de aanvallen en wijst op de cruciale rol die de organisaties spelen in de bestrijding van het coronavirus.

Dit meldt het politieke bestuursorgaan van de NAVO de Noord-Atlantische Raad in een verklaring. De militaire alliantie kondigt aan alle beschikbare middelen te willen inzetten om de aanvallers af te schrikken. "Deze betreurenswaardige aanvallen brengen de levens van burgers in gevaar in een tijd dat deze kritieke sectoren juist het hardst nodig zijn", aldus de NAVO.

De Noord-Atlantische Raad wijst erop dat een aanval op een lidstaat kan worden gezien als een aanval op de volledige NAVO. "Internationaal recht is van toepassing in cyberspace en moet worden gerespecteerd", aldus de NAVO.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.